Aktualności

Radosnych świąt!

Życzymy Wam radosnych, pogodnych chwil w gronie najbliższych.

Vera Pizza Napoletana Champion Poland 2025: wyniki

Kto będzie reprezentował Polskę w światowym finale w Neapolu?

Święta przy restauracyjnym stole

Wielkanocne gotowanie powoli ustępuje miejsca wspólnym posiłkom w restauracjach.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volla Bar & Restaurant zaprasza na świąteczny brunch

    Także szansa, by cieszyć się świątecznym czasem bez konieczności wielogodzinnych przygotowań.

    Wege smaki na topie

    Rozwija się w tym zakresie świadomość społeczna i potrzeba wymiany wiedzy, inspiracji, spotkań kulinarnych.

    Przepis na sukces tkwi w robieniu tego, co się lubi

    O kierunkach rozwoju biznesu w branży gastronomicznej rozmawiamy z Alicją i Alonem Than.

    Nowości

    Nowość w ofercie Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa: Marchewka Mini 2,5 kg

    Charakteryzuje się ona delikatnym słodkim smakiem, który wyróżnia ją na tle tradycyjnych marchewek, nadając potrawom wyjątkowy charakter.

    Innowacje z RM Gastro Polska

    Dynamicznie rozwijający się rynek wymaga od producentów sprzętu profesjonalnego nowoczesnych i zaawansowanych rozwiązań.

    Umywalka uruchamiana kolanem - higiena i wygoda

    W profesjonalnej kuchni liczy się nie tylko smak, ale i higiena! Umywalka wisząca od DELABIE to rozwiązanie stworzone z myślą o miejscach, gdzie czystość ma kluczowe znaczenie.

  • 1
  • 2
  • 3
  • BRACIA KORAL

    Marka premium BRACIA KORAL - lodów na prawdziwej polskiej śmietance i najlepszych składnikach - w sezonie 2025 stawia na dwa nowe oryginalne smaki: Cinnamon Rolls i Popcorn z sosem karmelowym.

    Twaróg sernikowy naBiało - czysty skład, najlepszy wybór!

    W odpowiedzi na oczekiwania praktyków, takich jak Ty, przychodzą twarogi sernikowe naBiało. Ich w pełni naturalny skład - wyłącznie pasteryzowane mleko i kultury bakterii - gwarantuje najwyższą jakość

    System zmywania butelek od Winterhalter. Czystość i bezpieczeństwo

    Woda we własnych butelkach lub karafkach. Napełniane z dozownika wody. Coraz więcej gastronomów serwuje swoim gościom wodę właśnie w taki sposób - dlatego potrzebują oni rozwiązania w zakresie zmywania.

    Przepisy

    MySpritz Original 0 proc.

    Krawędź schłodzonego, dużego kieliszka do czerwonego wina zwilż sokiem z pomarańczy.

    Jesiotr z dodatkami z kalafiora i bisque z marchewki

    Wymieszać sól z wodą. Następnie oczyścić i filetować jesiotra. Umieścić go w solance na 30 minut.

    Tiradito z corviny

    Wszystkie składniki łączymy, delikatnie podgrzewając. Następnie dodajemy agar.

    Schab z kandyzowaną śliwką w sosie piwnym

    Mięso naciąć wzdłuż, do środka włożyć 10 śliwek kandyzowanych, przełożyć do pojemnika. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nimi schab

    E-Wydanie

    Wywiady

    Branża opiera się na relacjach

    Jest wzorem dla innych, teraz stawia na siebie. O znaczeniu autentycznych smaków, roli mentora dla młodych kucharzy oraz otwarciu własnej restauracji rozmawiamy z Pawłem Salamonem, współwłaścicielem i szefem kuchni restauracji Strona. w Poznaniu.

    Przepis na sukces tkwi w robieniu tego, co się lubi

    O zarządzaniu dziewięcioma lokalami, umiejętnościach sushi mastera, a także o kierunkach rozwoju biznesu w branży gastronomicznej rozmawiamy z Alicją i Alonem Than.

    Szef kuchni to lider

    O roli szefa kuchni, znaczeniu doświadczenia, a także autorskiej kuchni rozmawiamy z Martinem Gimenezem Castro, właścicielem i szefem kuchni restauracji Tuna i Ceviche Bar w Warszawie.

    Artykuły

    Karta win - przewodnik po świecie smaków

    To smak zarówno tradycji, jak i odważnych eksperymentów.

    Pamiętajcie o ogródkach

    Tworzą one przyjemną atmosferę, łącząc funkcjonalność i estetykę z komfortem gości.

    Nowy rok w cukiernictwie

    Trendy, które mogą zdominować cukiernictwo restauracyjne w najbliższym czasie.

    Partnerzy