Aktualności

SIGEP WORLD 2026 - znamy datę targów!

Przyszłoroczna edycja odbędzie się w dniach 16-20 stycznia 2026 roku.

Nowa hiszpańska restauracja na mapie stolicy

Lokal zlokalizowany jest przy ulicy Grzybowskiej.

Święto miłośników miodu za nami!

Odbyła się Europejska Konferencja Miodosytników oraz konkursy: Mead Madness Cup i Honey Madness Cup.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Inwestycje w restauracji sfinansuj leasingiem

    Jak zadbać o rozwój biznesu, zachowując jednocześnie stabilność finansową? Jest na to sposób!

    III edycja Gastrotargów SMAKKi 2025: zapisz się już dziś!

    Dlaczego warto wziąć udział?

    Nowe koncepty w łódzkiej Fuzji

    W kompleksie pojawiły się kolejne restauracje.

    Nowości

    Komory chłodnicze i mroźnicze - Pro Ascobloc

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom branży HoReCa Pro Ascobloc zaprojektował wyprodukował komory gastronomiczne chłodnicze i mroźnicze.

    Napoje Jarritos

    Jarritos to renomowana marka z długoletnią tradycją na rynku Ameryki Północnej i Południowej.

    Syrve - inteligentne oprogramowanie z wizją przyszłości

    Misją Syrve jest tworzenie wyjątkowych, godnych zaufania technologii, które pozwalają firmom z branży gastronomicznej uwolnić się od rutynowych zadań i zyskać przewagę biznesową.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Transgourmet i Selgros wzbogacają asortyment o tuńczyka marki tg Economy

    Produkt cechuje mięsista konsystencja w dużych kawałkach, co wpływa na wyjątkowy smak i atrakcyjny wygląd potraw. Doskonale sprawdzi się w każdej profesjonalnej kuchni.

    Premiera najnowszego katalogu marki Lubiana "HoReCa dla profesjonalistów edycja 2025"

    Marka Lubiana prezentuje nowy katalog "HoReCa dla Profesjonalistów 2025". Tegoroczna edycja została stworzona z myślą o najbardziej wymagających klientach branży hotelarsko-gastronomicznej.

    Baza do lodów Bistrot w ofercie Viands

    Essenza zaprezentowała nowość w swoim repertuarze rozwiązań do lodów alternatywnych- dwie bazy do lodów gastronomicznych o nazwie Bistrot: mleczną i do lodów na bazie wody/sorbetów.

    Przepisy

    Schab z kandyzowaną śliwką w sosie piwnym

    Mięso naciąć wzdłuż, do środka włożyć 10 śliwek kandyzowanych, przełożyć do pojemnika. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nimi schab

    Tatar ze strusia z majonezem z palonego siana

    Mięso ze strusia drobno siekamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę, ogórka kiszonego i marynowane rydze.

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Pięknie i ze smakiem

    O tworzeniu marki od zera, łączeniu estetyki ze smakiem, a także współpracy z artystami rozmawiamy z Igą Sarzyńską-Komorowską.

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Szef kuchni jest twarzą restauracji

    Szef kuchni jest dziś jak gwiazda rocka.

    Artykuły

    Bąbelkowa rewolucja

    Wina musujące rewolucjonizują rynek, stając się istotnym elementem oferty.

    Trendy w kategorii brown spirits

    Rozwój tej kategorii możemy obserwować szczególnie w segmencie premium.

    Kuchnia roślinna: smak przyszłości?

    To rewolucja, która zmienia zasady gry w sektorze HoReCa.

    Partnerzy