Aktualności

Szczypta rieslinga, łyżka johannitera i regent dla ozdoby, czyli polskie wino

Jak obecnie wygląda sytuacja polskiego winiarstwa?

Kawowa rewolucja

W świecie kawy speciality wszystko zaczyna się od ziaren najwyższej jakości.

Smakuje jak kurczak, czyli drób w roli głównej

Paleta smaków, tekstur i możliwości kulinarnych, które trudno przecenić w profesjonalnej kuchni.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Smak morza spotyka finezję: rejs przez festiwalowe menu

    W ramach tegorocznej odsłony festiwalu FineDiningWeek wzięliśmy udział w wieczorze degustacyjnym.

    Nowa restauracja w Hali Koszyki

    Lokal zaprasza do odkrywania kuchni w atmosferze wakacyjnych spotkań na mieście.

    Nowa odsłona Sowa Caffe

    Otwarta 15 lat temu palarnia kawy spod szyldu Cukierni Sowa przeszła rebranding.

    Nowości

    KINGA SPARCLINO

    KINGA SPARCLINO to nowa linia napojów typu water drink łącząca krystalicznie czystą wodę z naturalnym sokiem owocowym i delikatnymi bąbelkami.

    Ultranowoczesne samochody dostawcze marki Opel

    Opel prezentuje generację ultranowoczesnych samochodów dostawczych: kompaktowy Opel Combo, średniej wielkości Opel Vivaro i duży Opel Movano.

    SAMOA fresh - krem budyniowy termostabilny

    Nowość dla profesjonalistów w cukiernictwie! Krem wyróżnia wszechstronne zastosowanie.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Dilmah Craft Ice Tea - mrożone herbaty premium teraz także dla HoReCa

    Mrożone herbaty Dilmah to napoje z krótkim, czystym składem, zawierające świeży ekstrakt cejlońskiej herbaty, naturalne aromaty i przeciwutleniacze.

    Cztery składniki udanego grilla

    Zaskocz swoich gości wyjątkowym, naturalnym smakiem grillowanej kiełbasy śląskiej od Doliny Dobra. Mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty i przyprawy - składniki, bez których grillowa uczta po prostu nie może się odbyć!

    Tarta gruszkowa z polewą czekoladową

    Zainspirowana klasycznym francuskim deserem Belle Hélene, najnowsza tarta od Vandemoortele łączy kruche ciasto o kakaowej nucie, soczyste gruszki i aksamitną czekoladową polewę w doskonałej harmonii smaku.

    Przepisy

    Burrata na kremie śmietanowym z podsuszanymi pomidorkami i paprykami peperoni mini antipasti

    Śmietankę inBianco gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje i zredukuje objętość, tworząc aksamitny sos. Dopraw delikatnie solą i pieprzem i odstaw do ostygnięcia.

    Białe szparagi w panierce z chleba na zakwasie/fioletowe szparagi/sos pięciu wysp/majonez szczypiorkowy/chipotle/chipsy z mięty

    Zagotuj wodę z cukrem i solą. Białe szparagi obierz ze skórki i odkrój ok. 2 cm łykowatej końcówki.

    Sandacz z patelni/karmelizowana kiszona kapusta z borowikami/blin ziemniaczany/purée z pieczonego selera

    Ziemniaki i seler w skórkach pieczemy w foli aluminiowej w temperaturze 200°C przez około 40 minut (seler dłużej, do miękkości).

    MySpritz Original 0 proc.

    Krawędź schłodzonego, dużego kieliszka do czerwonego wina zwilż sokiem z pomarańczy.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Gastronomia wymaga poświęcenia

    Rozmawiamy z Markiem Sukienniczakiem, szefem kuchni restauracji Luneta & Lorneta Bistro Club w Pałacu Ciekocinko Hotel Resort & Wellness w Ciekocinku.

    Stawiam na inkluzywność

    Jej restauracja to przestrzeń do wyrażania bezkompromisowych statementów.

    Idę za ciosem

    Ciągle ma apetyt na więcej. Rozmawiamy z Tomaszem Soczumskim, współwłaścicielem restauracji Lokalna, szefem kuchni restauracji Żółty Słoń w Kielcach.

    Artykuły

    Smakuje jak kurczak, czyli drób w roli głównej

    To numer jeden na polskim stole!

    Szczypta rieslinga, łyżka johannitera i regent dla ozdoby, czyli polskie wino

    Wino to prawdziwe bogactwo smaków, które tworzą opowieść o regionie, rzemiośle i zakorzenionej tradycji.

    Kawowa rewolucja

    W świecie kawy speciality wszystko zaczyna się od ziaren najwyższej jakości.

    Partnerzy