Aktualności

Ptaki zmorą ogródków restauracyjnych

Bywają agresywne, a ich łupem padają...kotlety.

Rekordowe koszty pracy ponoszone przez przedsiębiorców

Zatrudnienie pracownika w Polsce jest obecnie bardziej wymagające finansowo niż kiedykolwiek wcześniej.

Sezonowe inspiracje na lato

Dziś większość z nas, szefów kuchni, gotuje w duchu sezonowości. Stoi za tym kilka argumentów.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Gastronomia: wakacyjny biznes z potencjałem

    Z jakim ryzykiem wiąże się ten biznes i w jakim tempie można uzyskać zysk?

    Cocktail pairing bez tajemnic

    To nowy trend, który budzi zainteresowanie.

    ProKitchen Expo 2025: serce profesjonalnej gastronomii bije w Ptak Warsaw Expo

    Nowoczesność, technologia i networking na najwyższym poziomie.

    Nowości

    Dilmah Craft Ice Tea - mrożone herbaty premium teraz także dla HoReCa

    Mrożone herbaty Dilmah to napoje z krótkim, czystym składem, zawierające świeży ekstrakt cejlońskiej herbaty, naturalne aromaty i przeciwutleniacze.

    Cztery składniki udanego grilla

    Zaskocz swoich gości wyjątkowym, naturalnym smakiem grillowanej kiełbasy śląskiej od Doliny Dobra. Mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty i przyprawy - składniki, bez których grillowa uczta po prostu nie może się odbyć!

    Tarta gruszkowa z polewą czekoladową

    Zainspirowana klasycznym francuskim deserem Belle Hél?ne, najnowsza tarta od Vandemoortele łączy kruche ciasto o kakaowej nucie, soczyste gruszki i aksamitną czekoladową polewę w doskonałej harmonii smaku.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Napoje Jarritos

    Jarritos to renomowana marka z długoletnią tradycją na rynku Ameryki Północnej i Południowej. Swoją popularność zawdzięcza tradycyjnej recepturze, opartej na doskonałych proporcjach.

    Nowości marki Lody Koral

    Polski producent lodów, którego hasłem przewodnim na ten sezon jest "Wybierz Koral", nie pozostawia wyboru, zaskakując sektor HoReCa oryginalnymi nowościami.

    Nowość od Bidfood: Frytki Jeffersons - chrupiąca doskonałość

    Dzięki starannej selekcji niemodyfikowanych ziemniaków każda porcja prezentuje się apetycznie i równomiernie smaży się na złocisty kolor.

    Przepisy

    Burrata na kremie śmietanowym z podsuszanymi pomidorkami i paprykami peperoni mini antipasti

    Śmietankę inBianco gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje i zredukuje objętość, tworząc aksamitny sos. Dopraw delikatnie solą i pieprzem i odstaw do ostygnięcia.

    Białe szparagi w panierce z chleba na zakwasie/fioletowe szparagi/sos pięciu wysp/majonez szczypiorkowy/chipotle/chipsy z mięty

    Zagotuj wodę z cukrem i solą. Białe szparagi obierz ze skórki i odkrój ok. 2 cm łykowatej końcówki.

    Sandacz z patelni/karmelizowana kiszona kapusta z borowikami/blin ziemniaczany/purée z pieczonego selera

    Ziemniaki i seler w skórkach pieczemy w foli aluminiowej w temperaturze 200°C przez około 40 minut (seler dłużej, do miękkości).

    MySpritz Original 0 proc.

    Krawędź schłodzonego, dużego kieliszka do czerwonego wina zwilż sokiem z pomarańczy.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Stawiam na inkluzywność

    Jej restauracja to przestrzeń do wyrażania bezkompromisowych statementów.

    Idę za ciosem

    Ciągle ma apetyt na więcej. Rozmawiamy z Tomaszem Soczumskim, współwłaścicielem restauracji Lokalna, szefem kuchni restauracji Żółty Słoń w Kielcach.

    Branża opiera się na relacjach

    Jest wzorem dla innych, teraz stawia na siebie. O znaczeniu autentycznych smaków, roli mentora dla młodych kucharzy oraz otwarciu własnej restauracji rozmawiamy z Pawłem Salamonem, współwłaścicielem i szefem kuchni restauracji Strona. w Poznaniu.

    Artykuły

    Smakuje jak kurczak, czyli drób w roli głównej

    To numer jeden na polskim stole!

    Szczypta rieslinga, łyżka johannitera i regent dla ozdoby, czyli polskie wino

    Wino to prawdziwe bogactwo smaków, które tworzą opowieść o regionie, rzemiośle i zakorzenionej tradycji.

    Kawowa rewolucja

    W świecie kawy speciality wszystko zaczyna się od ziaren najwyższej jakości.

    Partnerzy