Aktualności

Desery w letniej odsłonie

Spotkania z rodziną i przyjaciółmi wiążą się ze wspólnymi posiłkami, które nie mogą obejść się bez deseru.

Plant-Powered Perspectives 2025 przed nami!

RoślinnieJemy dzieli się szczegółami programu tegorocznego spotkania.

Tesla Diner: pierwszy lokal już działa

We wnętrzach króluje retrofuturyzm w amerykańskim stylu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Grzybobranie dla Gastronomii już we wrześniu

    To wydarzenie kulinarne skierowane zarówno do branży gastronomicznej, jak i turystycznej.

    Ograniczenie czasu kontroli mikroprzedsiębiorców pod lupą

    To warto wiedzieć w razie kontroli ZUS.

    Zmiany na Podkarpaciu i w Lubuskiem: wybrano dyrektorów regionalnych IGHP

    Dyrektorzy regionalni Izby są przedstawicielami organizacji w 16 regionach kraju.

    Nowości

    KINGA SPARCLINO

    KINGA SPARCLINO to nowa linia napojów typu water drink łącząca krystalicznie czystą wodę z naturalnym sokiem owocowym i delikatnymi bąbelkami.

    Ultranowoczesne samochody dostawcze marki Opel

    Opel prezentuje generację ultranowoczesnych samochodów dostawczych: kompaktowy Opel Combo, średniej wielkości Opel Vivaro i duży Opel Movano.

    SAMOA fresh - krem budyniowy termostabilny

    Nowość dla profesjonalistów w cukiernictwie! Krem wyróżnia wszechstronne zastosowanie.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Dilmah Craft Ice Tea - mrożone herbaty premium teraz także dla HoReCa

    Mrożone herbaty Dilmah to napoje z krótkim, czystym składem, zawierające świeży ekstrakt cejlońskiej herbaty, naturalne aromaty i przeciwutleniacze.

    Cztery składniki udanego grilla

    Zaskocz swoich gości wyjątkowym, naturalnym smakiem grillowanej kiełbasy śląskiej od Doliny Dobra. Mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty i przyprawy - składniki, bez których grillowa uczta po prostu nie może się odbyć!

    Tarta gruszkowa z polewą czekoladową

    Zainspirowana klasycznym francuskim deserem Belle Hélene, najnowsza tarta od Vandemoortele łączy kruche ciasto o kakaowej nucie, soczyste gruszki i aksamitną czekoladową polewę w doskonałej harmonii smaku.

    Przepisy

    Burrata na kremie śmietanowym z podsuszanymi pomidorkami i paprykami peperoni mini antipasti

    Śmietankę inBianco gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje i zredukuje objętość, tworząc aksamitny sos. Dopraw delikatnie solą i pieprzem i odstaw do ostygnięcia.

    Białe szparagi w panierce z chleba na zakwasie/fioletowe szparagi/sos pięciu wysp/majonez szczypiorkowy/chipotle/chipsy z mięty

    Zagotuj wodę z cukrem i solą. Białe szparagi obierz ze skórki i odkrój ok. 2 cm łykowatej końcówki.

    Sandacz z patelni/karmelizowana kiszona kapusta z borowikami/blin ziemniaczany/purée z pieczonego selera

    Ziemniaki i seler w skórkach pieczemy w foli aluminiowej w temperaturze 200°C przez około 40 minut (seler dłużej, do miękkości).

    MySpritz Original 0 proc.

    Krawędź schłodzonego, dużego kieliszka do czerwonego wina zwilż sokiem z pomarańczy.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Gastronomia wymaga poświęcenia

    Rozmawiamy z Markiem Sukienniczakiem, szefem kuchni restauracji Luneta & Lorneta Bistro Club w Pałacu Ciekocinko Hotel Resort & Wellness w Ciekocinku.

    Stawiam na inkluzywność

    Jej restauracja to przestrzeń do wyrażania bezkompromisowych statementów.

    Idę za ciosem

    Ciągle ma apetyt na więcej. Rozmawiamy z Tomaszem Soczumskim, współwłaścicielem restauracji Lokalna, szefem kuchni restauracji Żółty Słoń w Kielcach.

    Artykuły

    Smakuje jak kurczak, czyli drób w roli głównej

    To numer jeden na polskim stole!

    Szczypta rieslinga, łyżka johannitera i regent dla ozdoby, czyli polskie wino

    Wino to prawdziwe bogactwo smaków, które tworzą opowieść o regionie, rzemiośle i zakorzenionej tradycji.

    Kawowa rewolucja

    W świecie kawy speciality wszystko zaczyna się od ziaren najwyższej jakości.

    Partnerzy