Aktualności

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d'Or Poland 2025!

Kulinarne wydarzenie, które wpisało się na stałe w kalendarz polskiej gastronomii.

"Górna półka smaku" wraca na antenę

Orson Hejnowicz wyrusza na poszukiwania kulinarnego Graala Dolnego Śląska.

Śniadanie na mieście w europejskim stylu

Które pozycje najchętniej wybierają Polacy?

  • 1
  • 2
  • 3
  • Czas na rybę 2025 - ruszyła rekrutacja!

    Znamy datę konkursu.

    Branża opiera się na relacjach

    Rozmawiamy z Pawłem Salamonem, współwłaścicielem i szefem kuchni restauracji Strona. w Poznaniu.

    Marzec w hotelach: ankieta IGHP

    Wyniki najnowszej ankiety Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego.

    Nowości

    Oregano od Baziółka

    Pełne słońca drobne liście wnoszą do potraw ciepło z nutą subtelnej słodyczy, dodając tym samym pełni smaku. Świeże oregano to najlepszy towarzysz dań kuchni włoskiej.

    Woda mineralna Piwniczanka

    Znakomity smak to prestiżowy tytuł przyznany wodzie mineralnej Piwniczanka przez Instytut Jakości i Smaku w Brukseli.

    Zmywarka do zabudowy DWC6433BIXXLS od ASKO

    W ASKO nieustannie dążymy do doskonałości, oferując innowacyjne rozwiązania dostosowane do potrzeb różnych branż.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Nowość w ofercie Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa: Marchewka Mini 2,5 kg

    Charakteryzuje się ona delikatnym słodkim smakiem, który wyróżnia ją na tle tradycyjnych marchewek, nadając potrawom wyjątkowy charakter.

    Innowacje z RM Gastro Polska

    Dynamicznie rozwijający się rynek wymaga od producentów sprzętu profesjonalnego nowoczesnych i zaawansowanych rozwiązań.

    Umywalka uruchamiana kolanem - higiena i wygoda

    W profesjonalnej kuchni liczy się nie tylko smak, ale i higiena! Umywalka wisząca od DELABIE to rozwiązanie stworzone z myślą o miejscach, gdzie czystość ma kluczowe znaczenie.

    Przepisy

    MySpritz Original 0 proc.

    Krawędź schłodzonego, dużego kieliszka do czerwonego wina zwilż sokiem z pomarańczy.

    Jesiotr z dodatkami z kalafiora i bisque z marchewki

    Wymieszać sól z wodą. Następnie oczyścić i filetować jesiotra. Umieścić go w solance na 30 minut.

    Tiradito z corviny

    Wszystkie składniki łączymy, delikatnie podgrzewając. Następnie dodajemy agar.

    Schab z kandyzowaną śliwką w sosie piwnym

    Mięso naciąć wzdłuż, do środka włożyć 10 śliwek kandyzowanych, przełożyć do pojemnika. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nimi schab

    E-Wydanie

    Wywiady

    Branża opiera się na relacjach

    Jest wzorem dla innych, teraz stawia na siebie. O znaczeniu autentycznych smaków, roli mentora dla młodych kucharzy oraz otwarciu własnej restauracji rozmawiamy z Pawłem Salamonem, współwłaścicielem i szefem kuchni restauracji Strona. w Poznaniu.

    Przepis na sukces tkwi w robieniu tego, co się lubi

    O zarządzaniu dziewięcioma lokalami, umiejętnościach sushi mastera, a także o kierunkach rozwoju biznesu w branży gastronomicznej rozmawiamy z Alicją i Alonem Than.

    Szef kuchni to lider

    O roli szefa kuchni, znaczeniu doświadczenia, a także autorskiej kuchni rozmawiamy z Martinem Gimenezem Castro, właścicielem i szefem kuchni restauracji Tuna i Ceviche Bar w Warszawie.

    Artykuły

    Karta win - przewodnik po świecie smaków

    To smak zarówno tradycji, jak i odważnych eksperymentów.

    Pamiętajcie o ogródkach

    Tworzą one przyjemną atmosferę, łącząc funkcjonalność i estetykę z komfortem gości.

    Nowy rok w cukiernictwie

    Trendy, które mogą zdominować cukiernictwo restauracyjne w najbliższym czasie.

    Partnerzy