Aktualności

Otwarcie nowej restauracji hotelu Leonardo Royal Warsaw

Na gości Volla Bar & Restaurant czeka zarówno oferta śniadań, jak i dania a la carte.

Pomoc dla przedsiębiorców poszkodowanych w powodzi

Dotyczy to restauratorów, których działalność ucierpiała wskutek wielkiej wody.

Wegańska kawa

Wegańskie alternatywy to nie tylko trend, ale i sposób na poszerzenie oferty gastronomicznej.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Veganuary w Sofitel Warsaw Victoria

    Restauracja La Brasserie Moderne prezentuje limitowaną edycję menu.

    Food court inspirowany Bałtykiem

    Wnętrze łączy inspiracje bliskością morza z industrialnym charakterem regionu.

    Rekordowe drogie masło nie tylko w Polsce

    W ciągu roku zdrożało we Włoszech o 48 proc.

    Nowości

    Złoty medal dla Mozzarelli mini kulki kubek 400g od OSM Skierniewice

    Ser MOZZARELLA mini kulki produkowane przez OSM w Skierniewicach zostały docenione przez szefów kuchni pod przewodnictwem Jarosława Uścińskiego w Konkursie Good Cheese 2024.

    Młynomag - wyjątkowe mąki z Warmii i Mazur

    Oferta Młynomag to mąki naturalne, produkowane z wyselekcjonowanych zbóż uprawianych na Warmii i Mazurach

    Czaniecki 100% durum - jakość, która smakuje

    Makaron Czaniecki 100% durum to możliwości kulinarne najwyższej jakości.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Siejemy dla HoReCa

    W ofercie Siejemy znajdziesz zarówno klasyki, takie jak groch czy mizuna, jak i prawdziwe perełki - unikalne gatunki dostępne wyłącznie u producenta.

    JBB Bałdyga rozwija ofertę dla HoReCa

    Polska marka JBB Bałdyga rozszerzyła linię produktów "bez osłonki" o nowe Kiełbaski mini bez osłonki oraz Kiełbaski drobiowe z filetem mini bez osłonki.

    Produkty pieczone marki Drosed

    Filet pieczony oraz noga pieczona to wyborny smak pieczonego kurczaka, delikatne i soczyste mięso oraz wysoka zawartość białka zamknięte w atrakcyjnym i nowoczesnym opakowaniu.

    Przepisy

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Artykuły

    Święta w restauracji: smak, klimat i prezenty

    Przepisem na sukces jest stworzenie przestrzeni, która oczaruje gości, zapadając im w pamięć.

    Odmowa podzielenia płatności rachunku

    Czy tego typu rozwiązania są zgodne z prawem?

    Efektywność energetyczna w restauracji: oszczędności i zrównoważony rozwój

    Ceny energii mają wpływ na zyski, co zmusza właścicieli restauracji do poszukiwania sposobów na obniżenie kosztów operacyjnych.

    Partnerzy