Aktualności

Hotelarze oceniają końcówkę 2024 roku pozytywnie

Sylwester cieszył się większym zainteresowaniem gości niż święta Bożego Narodzenia.

Chiński Nowy Rok: kulinarna podróż po smakach Azji

To okazja do celebracji przy wspólnym stole.

Bajgle na słodko i słono

15 stycznia to Dzień Bajgla.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Nowe koncepty gastronomiczne w Katowicach

    Powstaje nowa wizytówka stolicy Śląska - Pałac Kota.

    Targi SIGEP World coraz bliżej

    Trendy, innowacje, technologie, a w tym roku także pizza, zagoszczą podczas 46. edycji targów SIGEP.

    Włoska pizza zagrożona: brakuje rąk do pracy

    Światowa stolica pizzy zmaga się z poważnym kryzysem.

    Nowości

    Sonic seasonig, czyli smak muzyki

    W dzisiejszych czasach restauracje konkurują nie tylko pod względem menu, ale także pod kątem sumy doświadczeń, jakie oferują gościom.

    M-C-S Free - wygoda i funkcjonalność

    Pojemniki do zgrzewania M-C-S FREE to seria opakowań do dań gotowych z separacją, dzięki której z łatwością oderwiemy jedną komorę pojemnika od drugiej.

    Złoty medal dla Mozzarelli mini kulki kubek 400g od OSM Skierniewice

    Ser MOZZARELLA mini kulki produkowane przez OSM w Skierniewicach zostały docenione przez szefów kuchni pod przewodnictwem Jarosława Uścińskiego w Konkursie Good Cheese 2024.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Młynomag - wyjątkowe mąki z Warmii i Mazur

    Oferta Młynomag to mąki naturalne, produkowane z wyselekcjonowanych zbóż uprawianych na Warmii i Mazurach

    Czaniecki 100% durum - jakość, która smakuje

    Makaron Czaniecki 100% durum to możliwości kulinarne najwyższej jakości.

    Siejemy dla HoReCa

    W ofercie Siejemy znajdziesz zarówno klasyki, takie jak groch czy mizuna, jak i prawdziwe perełki - unikalne gatunki dostępne wyłącznie u producenta.

    Przepisy

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Artykuły

    Święta w restauracji: smak, klimat i prezenty

    Przepisem na sukces jest stworzenie przestrzeni, która oczaruje gości, zapadając im w pamięć.

    Odmowa podzielenia płatności rachunku

    Czy tego typu rozwiązania są zgodne z prawem?

    Efektywność energetyczna w restauracji: oszczędności i zrównoważony rozwój

    Ceny energii mają wpływ na zyski, co zmusza właścicieli restauracji do poszukiwania sposobów na obniżenie kosztów operacyjnych.

    Partnerzy