Aktualności

EuroGastro 2025 - ruszyła rejestracja

Organizatorzy już dziś zapraszają do skorzystania z darmowej rejestracji biznesowej.

Hotel The Cloud One Gdańsk otwarty!

Nowo otwarty hotel mieści się na Wyspie Spichrzów.

Plebiscyt Gości Restaurant Week - wyniki

Które restauracje zyskały uznanie?

  • 1
  • 2
  • 3
  • Sałatka warzywna w nowej odsłonie

    Inspiracje, które pozwolą odkryć tradycyjne smaki w zupełnie innym wydaniu.

    Trendy w fakturowaniu na 2025 rok

    Zmiany, na które warto być gotowym w nadchodzącym roku.

    Święta, święta i... do kosza

    Aż 83 proc. Polaków wyrzuca świąteczne jedzenie, co przekłada się na 61,7 tys. ton.

    Nowości

    Ecolab MAXX Synbiotic - środki czystości, które "żywią się" brudem

    Środki czyszczące z linii MAXX Synbiotic zawierają 50 miliardów probiotyków w każdym litrze produktu. Te pożyteczne drobnoustroje wnikają w głąb powierzchni i rozkładają zanieczyszczenia organiczne i alergeny.

    Wyjątkowa wołowina od IF&B Foodservice Mille Sapori - esencja smaku i jakości

    Wołowina od IF&B Foodservice Mille Sapori to prawdziwy skarb dla kulinarnych profesjonalistów.

    Komory chłodnicze i mroźnicze - Pro Ascobloc

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom branży HoReCa Pro Ascobloc zaprojektował wyprodukował komory gastronomiczne chłodnicze i mroźnicze.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Sklep internetowy Fanex

    Fanex, wiodący producent sosów i dodatków kulinarnych, ogłasza uruchomienie nowej wersji swojego sklepu internetowego.

    Smaki, które zrewolucjonizują Twoją kuchnię!

    Cenione zarówno w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej, zyskały uznanie nie tylko wśród konsumentów, ale także w profesjonalnych kuchniach.

    Meet our Meat!

    BIERNACKI specjalizuje się w produkcji steków oraz burgerów i właśnie do krainy mięsem obfitującej zaprasza.

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    Artykuły

    Kuchnia amerykańska, czyli kulinarne zjednoczenie

    Bogactwo smaków i różnorodność aromatów to cechy, które najlepiej opisują kuchnię amerykańską.

    Sposób na mrożonki

    Dzięki utrzymywaniu długotrwałej świeżości produktów odgrywa kluczową rolę w mądrym zarządzaniu zapasami i minimalizacji strat żywności.

    Alkohole - degustacja w wersji premium

    Gastronomia przeżywa dynamiczny rozwój, nazywamy premiumizacją.

    Partnerzy