Aktualności

IGHP reaguje na powódź

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego oferuje pomoc poszkodowanym.

Branża gastronomiczna może liczyć na potężne środki z KPO!

Do 3 października br. przedsiębiorcy mogą składać wnioski o wsparcie na rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności.

Powódź: pomoc dla przedsiębiorców

Restauratorzy mogą liczyć na odroczenie terminu płatności składek ZUS lub rozłożenie należności na raty.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Przytulna atmosfera w hotelu

    Jak sprawić, aby obiekt został zapamiętany jako przytulny?

    Powódź - wielka woda zalewa restauracje

    Z żywiołem walczą zarówno mieszkańców, jak i lokalni przedsiębiorcy.

    Kulinarny Rajd Mistrzów 2024

    Zgłoszenia są przyjmowane do 16 października.

    Nowości

    Chałka-style Burger Bun

    Nowa bułka Chałka-style Burger Bun marki Schulstad Bakery Solutions.

    Bazylia czerwona od Baziółka

    Bazylia czerwona jest kuzynką bazylii greckiej, wyróżniają ją zabarwione na bordowo liście.

    X-line - bestseller KROSNO w kanale HoReCa

    Kolekcja kieliszków i szklanek w kształcie litery X to bestseller w kanale HoReCa, który zdobywa serca zarówno restauratorów, jak i klientów.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Elektryczne samochody dostawcze Mercedes-Benz w wakacyjnej ofercie MB Motors

    Elektryczne vany zdobywają coraz większą popularność wśród przedsiębiorców, którzy cenią sobie zrównoważony rozwój i niższe koszty operacyjne.

    RM Gastro - 3 lata gwarancji na piece konwekcyjno-parowe Retigo

    Piece Retigo są obecne na rynku HoReCa od 30 lat. Nieustanny nacisk producenta na utrzymanie najwyższej jakości wytwarzanego produktu przekłada się na zadowolenie użytkowników.

    Herbata Dilmah w formacie RTD - łatwe do serwowania orzeźwienie klasy premium

    Orzeźwiające Dilmah Ice Tea zostały przygotowane na bazie rzemieślniczo pozyskanego ekstraktu herbaty dojrzewającej na cejlońskiej plantacji Rilhena

    Przepisy

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    Tajskie kulki z dorsza i łososia w panko na różanym ogórku z białym sosem rybnym

    Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić i połączyć z wszystkimi składnikami na jednolitą masę.

    Mus truskawkowy na miętowym sosie z kruszonką czekoladową

    Śmietankę roślinną ubijamy na ? z cukrem. Do bitej masy dodajemy pulpę z truskawek, sok z cytryny i ciepły roztwór żelujący.

    Plank salmon, czyli "łosoś prymitywny"

    Filet z łososia natrzeć solą i brązowym cukrem, następnie zalać bourbonem i wstawić na noc do chłodni.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Manifest przeciwko sztucznej kuchni

    Szef kuchni, muzyk, miłośnik historii. O łączeniu kulinarnej pasji z miłością do muzyki, cyklu nietypowych kolacji, wartości lokalnych produktów oraz stanie polskiej gastronomii rozmawiamy z Rafałem Niewiarowskim.

    Gotowanie to przyjemność

    Praca w kuchni to jego sposób na odpoczynek.

    Artykuły

    Przetwory - smak lata na później

    Czy taka "produkcja" ma uzasadnienie ekonomiczne?

    Półka alkoholi - jak ją zbudować?

    Zanim zajmę stolik, poświęcam chwilę, aby rzucić okiem na półkę alkoholi.

    Dipy i sosy - dopełnienie smaku oraz jakości

    Dodatki te tworzą pole do popisu dla szefów kuchni.

    Partnerzy