Aktualności

Rusza sezon dla obiektów turystycznych

Branża noclegowa liczy długi i wypatruje gości.

Pomaganie przez Gotowanie

Już 15 czerwca w Parku Miejskim w Wejherowie odbędzie się piknik charytatywny.

Majówka w sektorze HoReCa

Rozpoczynamy wyjątkowo długą majówkę.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Laureaci Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych

    Za nami wielki finał.

    Bocuse d'Or Poland on Tour 2024!

    Bocuse d'Or ponownie wyrusza w trasę!

    Śniadaniownia Bułkę przez Bibułkę z lokalem w Łodzi

    Pierwsi goście zostaną zaproszeni już w wakacje.

    Nowości

    Lipton Exclusive Selection

    Pozyskiwana w sposób zrównoważony i wytwarzana z długich liści herbaty, owoców lub ziół oraz mieszana w celu uzyskania pięknego aromatu i pysznego smaku.

    Młynek Mahlkönig E65S GbW

    Mahlkönig E65S GbW to pierwszy młynek do espresso, który wykorzystuje technologię mielenia na podstawie wagi.

    Platinum Beluga Caviar

    Kawior z bieługi to prawdziwa perełka wśród kawiorów oferująca niezwykłe doznania smakowe i luksusową jakość.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Łukasz Konik ambasadorem marki Zarzeccy

    Łukasz Konik, uznany kucharz i szef kuchni oraz gorący fan Sera Korycińskiego Swojskiego Zarzeccy, został ambasadorem marki Zarzeccy.

    Dilmah YUM - herbata wyjątkowo przyjazna środowisku

    Marka Dilmah wprowadziła na rynek wyjątkową linię herbat YUM, całkowicie przyjazną środowisku.

    Rozpoczynamy biały trend w porcelanie

    Bela Mesa wprowadza w tym roku 26 nowych kolekcji zastawy stołowej, w tym niezwykle widoczny jest trend bieli w porcelanie.

    Przepisy

    Cannele

    Zagotować mleko z wanilią, pozostałe składniki połączyć z zimnym mlekiem.

    Jabłko/graviola/seler

    Łączymy sok yuzu i purée.

    Garibaldi

    Połącz Campari z sokiem w szklance z lodem.

    Szarpana gęsina/ muffin angielski /jajo sadzone

    Poszarpane mięso z uda gęsi przesmażamy na patelni, dodając sos sojowy, szczyptę cynamonu, imbiru oraz estragon.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Co dajesz, to dostajesz

    Mimo że ma na koncie lata doświadczeń, wciąż jest głodny nowych wyzwań.

    Wszystko albo nic

    Pracował w najlepszych restauracjach na świecie, obecnie prowadzi autorski koncept nagrodzony gwiazdką Michelin.

    Stawiam na prosty przekaz

    Miał być górnikiem, został cukiernikiem. O zmianach w branży, komponowaniu znanych smaków w nowoczesnej odsłonie oraz wskazówkach dla młodych adeptów sztuki cukierniczej rozmawiamy z Michałem Iwaniukiem

    Artykuły

    Projektowanie karty alkoholi

    Od czego należy zacząć?

    Trendy na 2024 rok

    Kulinarnym trendom świat doradców zaczyna się przyglądać z półrocznym wyprzedzeniem, podczas gdy my, ich odbiorcy, poruszamy się po własnych sprawdzonych koleinach.

    Tłuszcz królem gastronomii?

    Niekiedy demonizowane, są niezwykle potrzebne, bo bez nich nie byłoby gotowania.

    Partnerzy