Aktualności

Wrocławska Feta już w ten weekend!

Zaplanowano trzy dni pełne kulinarnych wrażeń.

Naukowcy opracowali nowe zamienniki mięsa

Mięso z ziemniaka?

Międzynarodowe Mistrzostwa Młodych Sommelierów Chaîne des Rôtisseurs

Polskę reprezentuje Michał Flis, head sommelier z Restauracji Rozbrat 20 w Warszawie.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Nowa data wprowadzenia systemu kaucyjnego

    W planach przesunięcie terminu jego startu o pół roku.

    Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024 - znamy finalistów

    Już 8 listopada 2024 roku w Wiskitkach odbędzie się finał XVI edycji konkursu.

    Światowy Dzień Żywności 2024

    Znaczenie działań ograniczających wpływ produkcji żywności na planetę oraz bezpieczeństwo żywności.

    Nowości

    Kiełbasy bez osłonki od JBB Bałdyga

    Cztery doskonałe kiełbasy bez osłonki, które od samego początku podbijają rynek i w okamgnieniu zyskują uznanie klientów. To Kiełbasa bez osłonki, Kiełbasa z szynki, Kiełbasa biała oraz Kiełbasa cięta.

    Mąka Tota! W nowych opakowaniach

    Tradycyjna mąka w nowoczesnej kuchni z rodzinnej firmy Młyny Zbożowe Żabczyńscy. Idealna do tradycyjnych wypieków mąka o typie 550 łączy zalety mąki jasnej z większą ilością składników mineralnych.

    Canuti - Autentyczne Włoskie Makarony dla Profesjonalnej Kuchni

    Canuti to marka znana z premium, świeżych włoskich makaronów, dostępnych w IF&B Foodservice Mille Sapori.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Nowa bułka CEBULAK BURGER - smak tradycji w każdym kęsie

    Nowa bułka do burgera CEBULAK BURGER marki Schulstad Bakery Solutions to duet idealny. Do pszennej bułki dodano smażoną cebulkę i płatki ziemniaczane.

    Chłodziarki do wina marki ASKO

    Szafa chłodząca na wino ASKO została zaprojektowana tak, aby przechowywane trunki zachowały swój smak oraz najwyższą jakość. Urządzenie imituje warunki podziemnej piwniczki, zapewniając idealną temperaturę oraz wilgotność.

    X-line - bestseller KROSNO w kanale HoReCa

    Kolekcja kieliszków i szklanek w kształcie litery X to bestseller w kanale HoReCa, który zdobywa serca zarówno restauratorów, jak i klientów.

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Manifest przeciwko sztucznej kuchni

    Szef kuchni, muzyk, miłośnik historii. O łączeniu kulinarnej pasji z miłością do muzyki, cyklu nietypowych kolacji, wartości lokalnych produktów oraz stanie polskiej gastronomii rozmawiamy z Rafałem Niewiarowskim.

    Artykuły

    Kierunki roślinnej kuchni

    W ciągu ostatnich lat kuchnia roślinna zyskała na popularności w sposób, którego nikt się nie spodziewał.

    Tapas - smaczne kąski prosto z Hiszpanii

    Ich oferta rozpoczyna się od desek wędlin i serów, a kończy tam, gdzie kończy się nasza wyobraźnia.

    Porozmawiajmy o napiwkach

    Dawanie ich jest dobrowolne, w wielu restauracjach trudno sobie wyobrazić, aby obsługa nie mogła na nie liczyć.

    Partnerzy