Aktualności

Finał Chefs en Or już wkrótce!

Produktem obowiązkowym tej edycji jest kaczka.

Bitwa na drobiowe smaki IV: walka o puchar rozstrzygnięta!

Poznaliśmy Mistrzów Drobiowego Smaku!

Street Food MASTERS za nami!

Do zdobycia był tytuł Street Food Mastera w kategorii wytrawnej, słodkiej oraz nagroda publiczności.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Złoty Karczoch 2025

    Konkurs kulinarny kuchni wegańskiej dla profesjonalistów.

    La Brasserie Moderne nagrodzona!

    Statuetkę odebrał Executive Chef Paweł Kałuski.

    Wielkanocne inspiracje według znanego szefa kuchni

    Andrea Camastra przekracza granice nie tylko w swojej restauracji, ale i przy rodzinnym stole.

    Nowości

    Bunge wprowadza na rynek pasty warzywne dla gastronomii i piekarnictwa

    Odpowiadając na wyzwania gastronomii i zmieniające się preferencje konsumentów, Bunge (właściciel marki Kruszwica) wprowadza na rynek profesjonalny nową kategorię produktową.

    Strączki i kasze w opakowaniu Doypack - gotowe do spożycia już po otwarciu

    Poznaj nową gamę produktów ambient w torebkach Doypack. Wygodny format 800 g dla dużej i małej gastronomii w poręcznym opakowaniu, które postawisz na półce, zapewnia łatwość przechowywania w każdym lokalu.

    Czaniecki - tradycja i jakość w kuchni

    Makaron jajeczny Czaniecki to synonim prostego, naturalnego składu i doskonałej jakości. Wytwarzany z najwyższej jakości mąki i świeżych jaj, bez zbędnych dodatków, gwarantuje idealną strukturę i wyjątkowy smak.

  • 1
  • 2
  • 3
  • DIBAS + PICCOLO C - WACHTEL i WIESHEU łączą siły

    Jedna stacja do wypieków, dwa piece najwyższej klasy, wiele możliwości dla piekarni i nie tylko... Dwie dobrze znane firmy Wiesheu i Wachtel w myśl hasła Better Together połączyły wiedzę, doświadczenie i technologie.

    Świetnej jakości słomki papierowe produkowane w Polsce

    Jako polski producent słomek do napojów MS ORTIS oferuje szeroką gamę produktów. Słomki powstają w ściśle kontrolowanych warunkach i tylko z certyfikowanego papieru spełniającego wymogi standardu FSC.

    System zmywania butelek od Winterhalter. Czystość i bezpieczeństwo

    Woda we własnych butelkach lub karafkach. Napełniane z dozownika wody. Coraz więcej gastronomów serwuje swoim gościom wodę właśnie w taki sposób - dlatego potrzebują oni rozwiązania w zakresie zmywania.

    Przepisy

    Tiradito z corviny

    Wszystkie składniki łączymy, delikatnie podgrzewając. Następnie dodajemy agar.

    Schab z kandyzowaną śliwką w sosie piwnym

    Mięso naciąć wzdłuż, do środka włożyć 10 śliwek kandyzowanych, przełożyć do pojemnika. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nimi schab

    Chleb maślany

    Przygotowanie zaczynu rozpoczynamy od zagotowania 125 ml mleka, do którego dodajemy 250 g mąki, parzymy i zostawiamy do wystudzenia.

    Pierniczki na miodzie naturalnym z lukrem królewskim

    Podgrzej miód, cukier, przyprawę i sól do rozpuszczenia cukru.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Szef kuchni to lider

    O roli szefa kuchni, znaczeniu doświadczenia, a także autorskiej kuchni rozmawiamy z Martinem Gimenezem Castro, właścicielem i szefem kuchni restauracji Tuna i Ceviche Bar w Warszawie.

    Pięknie i ze smakiem

    O tworzeniu marki od zera, łączeniu estetyki ze smakiem, a także współpracy z artystami rozmawiamy z Igą Sarzyńską-Komorowską.

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Artykuły

    Wstrząśnięte i zmieszane, czyli trendy w miksologii

    Przygotujcie się na koktajle pełne niespodzianek!

    Ryby: prosto z wody na stół

    Czas na kulinarną podróż pełną nowych, nieoczywistych odkryć.

    Klient nie może być zmuszany do kupowania kota w worku!

    Przepisy prawa krajowego i unijnego narzucają restauratorom określone obowiązki informacyjne.

    Partnerzy