Aktualności

Espresso dla powodzian

Zyski ze sprzedaży zostaną przekazane na pomoc dla poszkodowanych w powodzi.

Raport Dotykačka: Polski Rynek Gastronomiczny w pierwszym półroczu 2024

Analiza przedstawia obraz przeciętnej polskiej firmy gastronomicznej w pierwszej połowie 2024 roku.

Smaki Regionów 2024

Targi będą okazją do poznania polskich tradycji kulinarnych.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Powódź - ważne informacje dla przedsiębiorców

    Przedsiębiorcy mogą liczyć na rozliczenie strat w kosztach i umorzenie składek ZUS.

    Branża gastronomiczna może liczyć na potężne środki z KPO!

    Do 3 października br. przedsiębiorcy mogą składać wnioski o wsparcie na rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności.

    Zmiany w zatrudnianiu cudzoziemców

    Krytyczne uwagi do tego projektu przedstawił rzecznik MŚP.

    Nowości

    Chałka-style Burger Bun

    Nowa bułka Chałka-style Burger Bun marki Schulstad Bakery Solutions.

    Bazylia czerwona od Baziółka

    Bazylia czerwona jest kuzynką bazylii greckiej, wyróżniają ją zabarwione na bordowo liście.

    X-line - bestseller KROSNO w kanale HoReCa

    Kolekcja kieliszków i szklanek w kształcie litery X to bestseller w kanale HoReCa, który zdobywa serca zarówno restauratorów, jak i klientów.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Elektryczne samochody dostawcze Mercedes-Benz w wakacyjnej ofercie MB Motors

    Elektryczne vany zdobywają coraz większą popularność wśród przedsiębiorców, którzy cenią sobie zrównoważony rozwój i niższe koszty operacyjne.

    RM Gastro - 3 lata gwarancji na piece konwekcyjno-parowe Retigo

    Piece Retigo są obecne na rynku HoReCa od 30 lat. Nieustanny nacisk producenta na utrzymanie najwyższej jakości wytwarzanego produktu przekłada się na zadowolenie użytkowników.

    Herbata Dilmah w formacie RTD - łatwe do serwowania orzeźwienie klasy premium

    Orzeźwiające Dilmah Ice Tea zostały przygotowane na bazie rzemieślniczo pozyskanego ekstraktu herbaty dojrzewającej na cejlońskiej plantacji Rilhena

    Przepisy

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    Tajskie kulki z dorsza i łososia w panko na różanym ogórku z białym sosem rybnym

    Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić i połączyć z wszystkimi składnikami na jednolitą masę.

    Mus truskawkowy na miętowym sosie z kruszonką czekoladową

    Śmietankę roślinną ubijamy na ? z cukrem. Do bitej masy dodajemy pulpę z truskawek, sok z cytryny i ciepły roztwór żelujący.

    Plank salmon, czyli "łosoś prymitywny"

    Filet z łososia natrzeć solą i brązowym cukrem, następnie zalać bourbonem i wstawić na noc do chłodni.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Manifest przeciwko sztucznej kuchni

    Szef kuchni, muzyk, miłośnik historii. O łączeniu kulinarnej pasji z miłością do muzyki, cyklu nietypowych kolacji, wartości lokalnych produktów oraz stanie polskiej gastronomii rozmawiamy z Rafałem Niewiarowskim.

    Gotowanie to przyjemność

    Praca w kuchni to jego sposób na odpoczynek.

    Artykuły

    Opakowania a zrównoważona przyszłość gastronomii

    Opakowania w gastronomii są równie ważne jak ich zawartość. Muszą być nie tylko estetyczne, ale przede wszystkim funkcjonalne.

    Niezbędnik szefa kuchni

    Elementem niezbędnym jest zebranie sprzętu, w tym urządzeń i maszyn do profesjonalnego gotowania.

    Czysta restauracja: klucz do sukcesu i bezpieczeństwa

    Brudne stoły, lepiąca podłoga, zakurzone blaty ? to widok, który odstraszy nawet najbardziej wyrozumiałych gości.

    Partnerzy