Aktualności

Kawa: sztuka parzenia

Parzenie kawy to sztuka wymagająca wiedzy, precyzji i doświadczenia.

Catering dietetyczny: smacznie, szybko, wygodnie

Nowoczesne rozwiązanie, które łączy smak, komfort i oszczędność czasu.

Walentynkowy weekend - miód na serce hotelarzy

Liczba dokonanych rezerwacji wzrosła o 65 proc.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Expo Sweet - najsłodsze targi coraz bliżej

    To już 16. edycja targów.

    Walentynki z dostawą

    14 lutego - gorący dzień dla gastronomii i rynku delivery.

    Słodka tradycja, czyli tłusty czwartek tuż, tuż

    Nadchodzi najsłodszy dzień w roku!

    Nowości

    Nowy trend w lodziarni: jadalne perfumy Leagel

    Jadalne perfumy, które wzbogacają rożki i kubki, dodając lodom niespotykanego zapachu.

    To ta! mąka typ 480 - 1 kg

    To ta! Mąka pszenna typ 480 od Młynów Zbożowych ŻABCZYŃSCY jest najlepsza na: pierogi, naleśniki i ciasta.

    Sztućce premium

    Opcjonalne rozwiązanie dedykowane do zmywarek podblatowych oferowane przez firmę HOBART umożliwia w prosty sposób wyeliminować konieczność polerowania sztućców po ich umyciu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Pstrąg łososiowy w porcjach

    Porcjowany filet z pstrąga łososiowego do szybszej i precyzyjnej pracy w kuchni.

    Komory chłodnicze i mroźnicze - Pro Ascobloc

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom branży HoReCa Pro Ascobloc zaprojektował wyprodukował komory gastronomiczne chłodnicze i mroźnicze.

    Nowość w ofercie OSM Piątnica - Skyr naturalny 5kg!

    OSM Piątnica wprowadza do swojej oferty Skyr naturalny 5kg - jogurt typu islandzkiego, który wyróżnia się zerową zawartością tłuszczu i wysoką zawartością białka

    Przepisy

    Tatar ze strusia z majonezem z palonego siana

    Mięso ze strusia drobno siekamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę, ogórka kiszonego i marynowane rydze.

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Szef kuchni jest twarzą restauracji

    Szef kuchni jest dziś jak gwiazda rocka.

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Artykuły

    Bąbelkowa rewolucja

    Wina musujące rewolucjonizują rynek, stając się istotnym elementem oferty.

    Trendy w kategorii brown spirits

    Rozwój tej kategorii możemy obserwować szczególnie w segmencie premium.

    Kuchnia roślinna: smak przyszłości?

    To rewolucja, która zmienia zasady gry w sektorze HoReCa.

    Partnerzy