Aktualności

Polak najlepszym sushi masterem w Europie!

Zwycięzcą został sushi master z Warszawy.

Składka zdrowotna - jakie zmiany w projekcie ustawy?

Głos w tej sprawie zabrała Agnieszka Majewska, Rzecznik MŚP.

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej za nami!

Wiemy, kto został zwycięzcą!

  • 1
  • 2
  • 3
  • Finał WFA Grand Slam

    Warszawa stanie się stolicą światowego barmaństwa.

    Podróż po smakach Turcji

    Turecka kuchnia jest jak tamtejsza aura - potrafi zachwycić.

    Dostawa dostawie nierówna

    To wiedza, która może dla restauratora okazać się bezcenna.

    Nowości

    Syropy Fabbri Mixybar Plus - nowi gracze na scenie miksologii

    Portfolio Gourmet Foods wzbogaciło się o 6 nowych syropów Fabbri Mixybar Plus, tworząc łącznie gamę 14 smaków w wersji Plus i ponad 40 smaków w linii klasycznej.

    30 lat Lantmannen Unibake w Polsce!

    Lantmannen Unibake, właściciel marek Schulstad i Schulstad Bakery Solutions, obchodzi 30-lecie działalności w Polsce.

    Półroczny zapas chemii

    iCareSystem AutoDose to nowy autonomiczny system mycia nablatowych urządzeń konwekcyjno-parowych iCombi Pro od RATIONAL.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Boska kolekcja DIVINE

    To wyjątkowa kolekcja degustacyjna, która stanowi przełom w mechanicznej produkcji szkła. Nigdy wcześniej kieliszki formowane maszynowo nie były tak bliskie jakości produktów wytwarzanych ręcznie.

    "Cena Roku" dla fasonu Hotel od Lubiana

    W tym roku marka Lubiana, ceniona w segmencie HoReCa, przygotowała wyjątkową "Cenę Roku" dla swojego flagowego fasonu Hotel.

    Chłodziarki do wina marki ASKO

    Szafa chłodząca na wino ASKO została zaprojektowana tak, aby przechowywane trunki zachowały swój smak oraz najwyższą jakość. Urządzenie imituje warunki podziemnej piwniczki, zapewniając idealną temperaturę oraz wilgotność.

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Artykuły

    Kierunki roślinnej kuchni

    W ciągu ostatnich lat kuchnia roślinna zyskała na popularności w sposób, którego nikt się nie spodziewał.

    Tapas - smaczne kąski prosto z Hiszpanii

    Ich oferta rozpoczyna się od desek wędlin i serów, a kończy tam, gdzie kończy się nasza wyobraźnia.

    Porozmawiajmy o napiwkach

    Dawanie ich jest dobrowolne, w wielu restauracjach trudno sobie wyobrazić, aby obsługa nie mogła na nie liczyć.

    Partnerzy