Aktualności

Katowice na Talerzu 2024

Oficjalnym partnerem tego konkursu został Selgros.

SIGEP World: targi bardziej międzynarodowe niż kiedykolwiek

W targach weźmie udział ponad 3000 wystawców oraz delegacje z całego świata.

Nadchodzi Bitwa na Drobiowe Smaki IV

W tej edycji na uczestników czeka sporo nowości.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Święta zero waste

    W Polsce podczas świąt wyrzuca się aż 61,7 tys. jego ton. Czy można temu zapobiec?

    Mamma mia! Nowa marka Nestlé Professional: Buitoni

    Debiut marki zaplanowany jest na początek 2025 roku.

    Agata Wojda i Marcin Przybysz zapraszają na warsztaty

    Tematem warsztatów dla profesjonalistów będzie kuchnia polska.

    Nowości

    Siejemy dla HoReCa

    W ofercie Siejemy znajdziesz zarówno klasyki, takie jak groch czy mizuna, jak i prawdziwe perełki - unikalne gatunki dostępne wyłącznie u producenta.

    JBB Bałdyga rozwija ofertę dla HoReCa

    Polska marka JBB Bałdyga rozszerzyła linię produktów "bez osłonki" o nowe Kiełbaski mini bez osłonki oraz Kiełbaski drobiowe z filetem mini bez osłonki.

    Produkty pieczone marki Drosed

    Filet pieczony oraz noga pieczona to wyborny smak pieczonego kurczaka, delikatne i soczyste mięso oraz wysoka zawartość białka zamknięte w atrakcyjnym i nowoczesnym opakowaniu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Kinga Pienińska - wybór sommelierów

    Kinga Pienińska to marka wody mineralnej klasy premium, zbudowana na ponad 170-letniej tradycji rozlewnictwa wód mineralnych w regionie Pienin.

    Groszek czepny od Baziółka

    Delikatne chrupiące łodyżki o świeżym słodkawym smaku pełne po brzegi wielu odżywczych i przeciwzapalnych składników.

    Komory szokowego schładzania i zamrażania PORKKA

    Komory szokowego schładzania i zamrażania PORKKA są ważnym elementem wyposażenia kuchni restauracyjnych i cateringowych.

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    Artykuły

    Kuchnia amerykańska, czyli kulinarne zjednoczenie

    Bogactwo smaków i różnorodność aromatów to cechy, które najlepiej opisują kuchnię amerykańską.

    Sposób na mrożonki

    Dzięki utrzymywaniu długotrwałej świeżości produktów odgrywa kluczową rolę w mądrym zarządzaniu zapasami i minimalizacji strat żywności.

    Alkohole - degustacja w wersji premium

    Gastronomia przeżywa dynamiczny rozwój, nazywamy premiumizacją.

    Partnerzy