Aktualności

Wege smaki na topie

Rozwija się w tym zakresie świadomość społeczna i potrzeba wymiany wiedzy, inspiracji, spotkań kulinarnych.

Przepis na sukces tkwi w robieniu tego, co się lubi

O kierunkach rozwoju biznesu w branży gastronomicznej rozmawiamy z Alicją i Alonem Than.

Restauracje z Wodnej Wieży wyróżnione

W gronie wyróżnionych przez Przewodnik Poland 100 Best Restaurants znalazły się dwie restauracje z Pszczyny.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Beer Geek Madness 2025

    We Wrocławiu odbędzie się międzynarodowy festiwalu piw kraftowych.

    Premiera programu Anny Strażyńskiej

    Szefowa kuchni zabierze widzów do domów gwiazd ze świata muzyki, filmu, serialu i mediów.

    Mistrzostwa Polski Flair 2025

    Wiemy, kto będzie reprezentował nasz kraj na Mistrzostwach Świata IBA w Kolumbii!

    Nowości

    Nowość w ofercie Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa: Marchewka Mini 2,5 kg

    Charakteryzuje się ona delikatnym słodkim smakiem, który wyróżnia ją na tle tradycyjnych marchewek, nadając potrawom wyjątkowy charakter.

    Innowacje z RM Gastro Polska

    Dynamicznie rozwijający się rynek wymaga od producentów sprzętu profesjonalnego nowoczesnych i zaawansowanych rozwiązań.

    Umywalka uruchamiana kolanem - higiena i wygoda

    W profesjonalnej kuchni liczy się nie tylko smak, ale i higiena! Umywalka wisząca od DELABIE to rozwiązanie stworzone z myślą o miejscach, gdzie czystość ma kluczowe znaczenie.

  • 1
  • 2
  • 3
  • BRACIA KORAL

    Marka premium BRACIA KORAL - lodów na prawdziwej polskiej śmietance i najlepszych składnikach - w sezonie 2025 stawia na dwa nowe oryginalne smaki: Cinnamon Rolls i Popcorn z sosem karmelowym.

    Twaróg sernikowy naBiało - czysty skład, najlepszy wybór!

    W odpowiedzi na oczekiwania praktyków, takich jak Ty, przychodzą twarogi sernikowe naBiało. Ich w pełni naturalny skład - wyłącznie pasteryzowane mleko i kultury bakterii - gwarantuje najwyższą jakość

    System zmywania butelek od Winterhalter. Czystość i bezpieczeństwo

    Woda we własnych butelkach lub karafkach. Napełniane z dozownika wody. Coraz więcej gastronomów serwuje swoim gościom wodę właśnie w taki sposób - dlatego potrzebują oni rozwiązania w zakresie zmywania.

    Przepisy

    Jesiotr z dodatkami z kalafiora i bisque z marchewki

    Wymieszać sól z wodą. Następnie oczyścić i filetować jesiotra. Umieścić go w solance na 30 minut.

    Tiradito z corviny

    Wszystkie składniki łączymy, delikatnie podgrzewając. Następnie dodajemy agar.

    Schab z kandyzowaną śliwką w sosie piwnym

    Mięso naciąć wzdłuż, do środka włożyć 10 śliwek kandyzowanych, przełożyć do pojemnika. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nimi schab

    Chleb maślany

    Przygotowanie zaczynu rozpoczynamy od zagotowania 125 ml mleka, do którego dodajemy 250 g mąki, parzymy i zostawiamy do wystudzenia.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Branża opiera się na relacjach

    Jest wzorem dla innych, teraz stawia na siebie. O znaczeniu autentycznych smaków, roli mentora dla młodych kucharzy oraz otwarciu własnej restauracji rozmawiamy z Pawłem Salamonem, współwłaścicielem i szefem kuchni restauracji Strona. w Poznaniu.

    Przepis na sukces tkwi w robieniu tego, co się lubi

    O zarządzaniu dziewięcioma lokalami, umiejętnościach sushi mastera, a także o kierunkach rozwoju biznesu w branży gastronomicznej rozmawiamy z Alicją i Alonem Than.

    Szef kuchni to lider

    O roli szefa kuchni, znaczeniu doświadczenia, a także autorskiej kuchni rozmawiamy z Martinem Gimenezem Castro, właścicielem i szefem kuchni restauracji Tuna i Ceviche Bar w Warszawie.

    Artykuły

    Karta win - przewodnik po świecie smaków

    To smak zarówno tradycji, jak i odważnych eksperymentów.

    Pamiętajcie o ogródkach

    Tworzą one przyjemną atmosferę, łącząc funkcjonalność i estetykę z komfortem gości.

    Nowy rok w cukiernictwie

    Trendy, które mogą zdominować cukiernictwo restauracyjne w najbliższym czasie.

    Partnerzy