Aktualności

Czworonogi w restauracji

Sytuacji, w których spotykamy czworonogi w lokalach gastronomicznych, przybywa.

Restaurant Week - ruszyły rezerwacje!

Hasłem nadchodzącej, jubileuszowej, odsłony jest #FoodieMoments.

Wiemy, kto poprowadzi finał KPP 2024!

Jednym z prowadzących będzie znany poznański szef kuchni.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Pożar w Poznaniu - brak wsparcia dla restauratorów

    Nie otrzymali wsparcia od miasta ani od instytucji, które miały pomóc.

    Grzybobranie dla Gastronomii - jury konkursu

    VI edycja Grzybobrania dla Gastronomii rozpocznie się 22 września.

    Najdłuższy hotel w Polsce - znamy datę otwarcia!

    330 metrów, 9 kondygnacji, 447 pokoi - to obiekt położony na wysokości 660 m n.p.m.

    Nowości

    Elektryczne samochody dostawcze Mercedes-Benz w wakacyjnej ofercie MB Motors

    Elektryczne vany zdobywają coraz większą popularność wśród przedsiębiorców, którzy cenią sobie zrównoważony rozwój i niższe koszty operacyjne.

    RM Gastro - 3 lata gwarancji na piece konwekcyjno-parowe Retigo

    Piece Retigo są obecne na rynku HoReCa od 30 lat. Nieustanny nacisk producenta na utrzymanie najwyższej jakości wytwarzanego produktu przekłada się na zadowolenie użytkowników.

    Herbata Dilmah w formacie RTD - łatwe do serwowania orzeźwienie klasy premium

    Orzeźwiające Dilmah Ice Tea zostały przygotowane na bazie rzemieślniczo pozyskanego ekstraktu herbaty dojrzewającej na cejlońskiej plantacji Rilhena

  • 1
  • 2
  • 3
  • Eleplant tłuszcz roślinny

    Nowość od firmy Bunge! Eleplant to całkowicie nowa jakość w profesjonalnej kuchni.

    Mozzarella Fior di Latte La Bovarina w ofercie Mille Sapori

    Mozzarella Fior di Latte La Bovarina 3kg - to produkt wyróżniający się wysoką jakością i tradycyjnym smakiem, idealny dla profesjonalnej gastronomii.

    Czy produkty Magdy Roślinnej zapewnią sukces Twojej gastronomii?

    MAGDA plant-based wprowadza na rynek HoReCa znane i cenione produkty roślinne, m.in. Planton Chef Cremo 18%, roślinny zamiennik tradycyjnej śmietany

    Przepisy

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    Tajskie kulki z dorsza i łososia w panko na różanym ogórku z białym sosem rybnym

    Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić i połączyć z wszystkimi składnikami na jednolitą masę.

    Mus truskawkowy na miętowym sosie z kruszonką czekoladową

    Śmietankę roślinną ubijamy na ? z cukrem. Do bitej masy dodajemy pulpę z truskawek, sok z cytryny i ciepły roztwór żelujący.

    Plank salmon, czyli "łosoś prymitywny"

    Filet z łososia natrzeć solą i brązowym cukrem, następnie zalać bourbonem i wstawić na noc do chłodni.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Manifest przeciwko sztucznej kuchni

    Szef kuchni, muzyk, miłośnik historii. O łączeniu kulinarnej pasji z miłością do muzyki, cyklu nietypowych kolacji, wartości lokalnych produktów oraz stanie polskiej gastronomii rozmawiamy z Rafałem Niewiarowskim.

    Gotowanie to przyjemność

    Praca w kuchni to jego sposób na odpoczynek.

    Artykuły

    Przetwory - smak lata na później

    Czy taka "produkcja" ma uzasadnienie ekonomiczne?

    Półka alkoholi - jak ją zbudować?

    Zanim zajmę stolik, poświęcam chwilę, aby rzucić okiem na półkę alkoholi.

    Dipy i sosy - dopełnienie smaku oraz jakości

    Dodatki te tworzą pole do popisu dla szefów kuchni.

    Partnerzy