Aktualności

Słodka tradycja, czyli tłusty czwartek tuż, tuż

Nadchodzi najsłodszy dzień w roku!

Upominki na walentynki

Co piąty z nas planuje wyjść tego dnia do restauracji.

Nowe przepisy UE: Nie dla saszetek w restauracjach

Ograniczają stosowanie pojedynczych saszetek na przyprawy, sosy czy cukier w restauracjach i hotelach.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Małymi krokami do celu

    O tworzeniu cateringu oraz zmianach w podejściu do żywienia najmłodszych rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską.

    Plastikowe słomki wracają - Trump zdecydował

    Prezydent USA chce przejścia wyłącznie na plastik.

    Zmiany w zarządzie Stowarzyszenia Sommelierów Polskich

    Nowym prezydentem Stowarzyszenia został Kamil Wojtasiak

    Nowości

    Komory chłodnicze i mroźnicze - Pro Ascobloc

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom branży HoReCa Pro Ascobloc zaprojektował wyprodukował komory gastronomiczne chłodnicze i mroźnicze.

    Nowość w ofercie OSM Piątnica - Skyr naturalny 5kg!

    OSM Piątnica wprowadza do swojej oferty Skyr naturalny 5kg - jogurt typu islandzkiego, który wyróżnia się zerową zawartością tłuszczu i wysoką zawartością białka

    Wyjątkowe mini bułeczki rustykalne - idealne na każdą okazję

    Odkryj niezwykły smak i wszechstronność mini bułeczek rustykalnych, stworzonych z myślą o wymaganiach branży HoReCa.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Tymbark Just Plants

    Tymbark Just Plants to linia napojów roślinnych stworzona z myślą o osobach ceniących naturalne rozwiązania i prosty skład.

    Biała gęsta czekolada - nowość od Mokate Professional

    Do klasycznej, gęstej czekolady z portfolio produktów Mokate Professional dołączyła biała gęsta czekolada, która z pewnością podbije serca miłośników wyjątkowych napojów.

    Pomodori Pelati Interi in succo di pomodoro marki Ristoria

    To całe pomidory bez skórki. Cechuje je słodki smak, gęsta konsystencja i wyrazisty czerwony kolor - co jest gwarancją efektywności produktu.

    Przepisy

    Tatar ze strusia z majonezem z palonego siana

    Mięso ze strusia drobno siekamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę, ogórka kiszonego i marynowane rydze.

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Szef kuchni jest twarzą restauracji

    Szef kuchni jest dziś jak gwiazda rocka.

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Artykuły

    Bąbelkowa rewolucja

    Wina musujące rewolucjonizują rynek, stając się istotnym elementem oferty.

    Trendy w kategorii brown spirits

    Rozwój tej kategorii możemy obserwować szczególnie w segmencie premium.

    Kuchnia roślinna: smak przyszłości?

    To rewolucja, która zmienia zasady gry w sektorze HoReCa.

    Partnerzy