Aktualności

Tydzień Kuchni Polskiej

Festiwal potrwa do 24 listopada 2024 roku.

Restaurant Week w jubileuszowej odsłonie

Festiwal potrwa do 17 listopada 2024 roku.

Gęsina na św. Marcina 2024

Gęsina zagości na talerzu w formie przystawki, pierwszego i drugiego dania, a nawet deseru!

  • 1
  • 2
  • 3
  • Branża słodyczy w obliczu świąt Bożego Narodzenia

    Jak rosnące ceny kakao oddziałują na branżę słodyczy?

    XI edycja Poznańskich Targów Piwnych

    Święto dla miłośników doskonałych trunków i dobrego jedzenia już wkrótce!

    Kucharze Pomagają Tomkowi

    1 grudnia 2024 roku na Stadionie Polsat Plus Arena Gdańsk odbędzie się kolacja charytatywna.

    Nowości

    Tork OptiServe

    Tork OptiServe to system papieru toaletowego bez gilzy. Został zaprojektowany z myślą o optymalizacji wydajności operacyjnej i minimalizacji negatywnego wpływu na środowisko.

    Czyszczenie synbiotyczne zmieni reguły gry w branży profesjonalnego utrzymania czystości?

    Ecolab wprowadza na polski rynek synbiotyczne środki czystości MAXX Synbiotic. Te środki dosłownie "żywią się" brudem i to jeszcze długo po zastosowaniu.

    Dlaczego ten sok jabłkowy jest inny niż wszystkie?

    Sok 100% NFC produkowany wyłącznie z jabłek deserowych, premium, o wyjątkowym smaku i aromacie. Tworzony z pasją przez trzecie pokolenie sadowników, którzy z zaangażowaniem nie tylko uprawiają jabłonie, ale także produkują sok z ich owoców.

  • 1
  • 2
  • 3
  • DPD Food - świeżo, szybko i bezpiecznie

    Market Świeżości DPD to oferta skierowana zarówno do przedstawicieli branży HoReCa, jak i klientów indywidualnych. Dzięki niej zapomnisz o nudzie w kuchni!

    Nowość od Ahmad Tea London - kolekcja Tea Bouquet

    Elegancko i nowocześnie zaprojektowane zestawy, które idealnie sprawdzą się na wyjątkowe okazje - zarówno dla nowych, jak i wiernych fanów marki.

    Aiden Precision Coffee Maker

    Aiden Precision Coffee Maker to ekspres, dzięki któremu kawa przelewowa już nigdy nie będzie postrzegana jako "kiepska".

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Artykuły

    Kierunki roślinnej kuchni

    W ciągu ostatnich lat kuchnia roślinna zyskała na popularności w sposób, którego nikt się nie spodziewał.

    Tapas - smaczne kąski prosto z Hiszpanii

    Ich oferta rozpoczyna się od desek wędlin i serów, a kończy tam, gdzie kończy się nasza wyobraźnia.

    Porozmawiajmy o napiwkach

    Dawanie ich jest dobrowolne, w wielu restauracjach trudno sobie wyobrazić, aby obsługa nie mogła na nie liczyć.

    Partnerzy