Aktualności

Druga edycja Bocuse d'Or Poland ON TOUR za nami

8 kolacji, 24 szefów kuchni, 50 autorskich dań, 3840 wydanych talerzy.

Trendbook horeca

Zbiór najnowszych trendów.

System e-Doręczeń dla przedsiębiorców w 2025 roku

Głównym celem jest odbiór listów poleconych z urzędu przez internet.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Jabłko oficjalnym owocem polskiej prezydencji w Radzie UE

    Zawarto umowę na dostarczenie ponad 82 tys. sztuk jabłek.

    Wegańska kawa

    Wegańskie alternatywy to nie tylko trend, ale i sposób na poszerzenie oferty gastronomicznej.

    Dry January: napoje NoLo w restauracji

    Trend na bezalkoholowe trunki coraz odważniej wkracza do oferty gastronomicznej lokali.

    Nowości

    Złoty medal dla Mozzarelli mini kulki kubek 400g od OSM Skierniewice

    Ser MOZZARELLA mini kulki produkowane przez OSM w Skierniewicach zostały docenione przez szefów kuchni pod przewodnictwem Jarosława Uścińskiego w Konkursie Good Cheese 2024.

    Młynomag - wyjątkowe mąki z Warmii i Mazur

    Oferta Młynomag to mąki naturalne, produkowane z wyselekcjonowanych zbóż uprawianych na Warmii i Mazurach

    Czaniecki 100% durum - jakość, która smakuje

    Makaron Czaniecki 100% durum to możliwości kulinarne najwyższej jakości.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Siejemy dla HoReCa

    W ofercie Siejemy znajdziesz zarówno klasyki, takie jak groch czy mizuna, jak i prawdziwe perełki - unikalne gatunki dostępne wyłącznie u producenta.

    JBB Bałdyga rozwija ofertę dla HoReCa

    Polska marka JBB Bałdyga rozszerzyła linię produktów "bez osłonki" o nowe Kiełbaski mini bez osłonki oraz Kiełbaski drobiowe z filetem mini bez osłonki.

    Produkty pieczone marki Drosed

    Filet pieczony oraz noga pieczona to wyborny smak pieczonego kurczaka, delikatne i soczyste mięso oraz wysoka zawartość białka zamknięte w atrakcyjnym i nowoczesnym opakowaniu.

    Przepisy

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Artykuły

    Święta w restauracji: smak, klimat i prezenty

    Przepisem na sukces jest stworzenie przestrzeni, która oczaruje gości, zapadając im w pamięć.

    Odmowa podzielenia płatności rachunku

    Czy tego typu rozwiązania są zgodne z prawem?

    Efektywność energetyczna w restauracji: oszczędności i zrównoważony rozwój

    Ceny energii mają wpływ na zyski, co zmusza właścicieli restauracji do poszukiwania sposobów na obniżenie kosztów operacyjnych.

    Partnerzy