Aktualności

Muzyczny wieczór degustacyjny w SPOT.

Piąte spotkanie z cyklu Polskie Korki 2025: Wino & Jazz.

Pączki dubajskie hitem tłustego czwartku 2025

Hit tegorocznego tłustego czwartku!

Zmiany w zarządzie IGHP

Nowi członkowie w zarządzie Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Światowy Dzień Pistacji już dziś!

    To przysmak i wszechstronny składnik, który dodaje smaku kulinarnym kreacjom.

    Tłusty czwartek 2025: stabilizacja cen pączków

    Piekarnie zapłacą mniej za cukier i olej.

    Znamy zwycięzców konkursu WINOPL 2025!

    Zwycięskich win będzie można spróbować podczas Targów Wino.

    Nowości

    Baza do lodów Bistrot w ofercie Viands

    Essenza zaprezentowała nowość w swoim repertuarze rozwiązań do lodów alternatywnych- dwie bazy do lodów gastronomicznych o nazwie Bistrot: mleczną i do lodów na bazie wody/sorbetów.

    Siejemy dla HoReCa

    W ofercie Siejemy znajdziesz zarówno klasyki, takie jak groch czy mizuna, jak i prawdziwe perełki - unikalne gatunki dostępne wyłącznie u producenta.

    Multi Intense

    Multi Intenste to nowa polewa kakaowa w ofercie firmy Terravita.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Coveris i HADEPOL FLEXO łączą doświadczenie w zakresie opakowań na targach Expo Sweet 2025 w Polsce

    Coveris, wiodący międzynarodowy producent opakowań, zaprezentuje się po raz pierwszy na targach ExpoS weet w Warszawie, razem z firmą HADEPOL FLEXO.

    Królewski smak solandry

    Solandra królewska - inaczej wahoo albo gemfish - to ryba z rodziny makrelowatych. Pochodzi z Nowej Zelandii. Pakowana w karton 10 kg, shutter pack - każdy filet przełożony jest folią - co ułatwia wyjęcie pojedynczej sztuki.

    Granity LYKKE - prosty skład, proste metody serwowania

    Producent wartościowych mieszanek do granity LYKKE przekonuje, że bardziej opłaca się zainwestować w produkt o lepszym składzie. Granity LYKKE warto serwować w zwykłych przeźroczystych kubkach, najlepiej biodegradowalnych.

    Przepisy

    Tatar ze strusia z majonezem z palonego siana

    Mięso ze strusia drobno siekamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę, ogórka kiszonego i marynowane rydze.

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Szef kuchni jest twarzą restauracji

    Szef kuchni jest dziś jak gwiazda rocka.

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Artykuły

    Bąbelkowa rewolucja

    Wina musujące rewolucjonizują rynek, stając się istotnym elementem oferty.

    Trendy w kategorii brown spirits

    Rozwój tej kategorii możemy obserwować szczególnie w segmencie premium.

    Kuchnia roślinna: smak przyszłości?

    To rewolucja, która zmienia zasady gry w sektorze HoReCa.

    Partnerzy