Aktualności

Gotując, trzeba mieć pomysł

Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

Polski lokal najpiękniejszym w Europie!

Najpiękniejszą kawiarnią została bydgoska klubopiekarnia.

ASI Contest Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East - wyniki

Reprezentant Polski znalazł się w top 10.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Greater Poland Cup - znamy laureatów!

    Nagrodzono najlepsze piwa, cydry i miody.

    KDS dla Dotykačka: Usprawnij pracę kuchni i obsługi w dniach przedświątecznego oraz sylwestrowego szczytu w swojej restauracji

    Niemal każdy gość baru lub restauracji choć raz otrzymał nie to, co zamawiał...

    Zamrożenie cen energii w 2025 - decyzja rządu

    Co z przedsiębiorcami?

    Nowości

    Sklep internetowy Fanex

    Fanex, wiodący producent sosów i dodatków kulinarnych, ogłasza uruchomienie nowej wersji swojego sklepu internetowego.

    Smaki, które zrewolucjonizują Twoją kuchnię!

    Cenione zarówno w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej, zyskały uznanie nie tylko wśród konsumentów, ale także w profesjonalnych kuchniach.

    Meet our Meat!

    BIERNACKI specjalizuje się w produkcji steków oraz burgerów i właśnie do krainy mięsem obfitującej zaprasza.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Rozgrzewające napoje na zimę - oferta Orbico

    Orbico, wiodący dystrybutor światowych marek na rynek polski, oferuje wysokiej jakości kawy i herbaty, idealne na jesienno-zimowy okres.

    Nowość w kolekcji MODERN

    Elegancja łączy się z nowoczesnością w kieliszkach do szampana i win musujących z kolekcji MODERN. Ich smukła, geometryczna czarka typu flute została zaprojektowana z myślą o idealnym uwalnianiu bąbelków.

    Aiden Precision Coffee Maker

    Aiden Precision Coffee Maker to ekspres, dzięki któremu kawa przelewowa już nigdy nie będzie postrzegana jako "kiepska".

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    Artykuły

    Czwarta fala kawy i herbaty

    Chłodne wieczory zachęcają do spędzania czasu w przytulnych kawiarniach.

    Przepis na spotkanie branży

    To czas, który warto mądrze wykorzystać!

    Kierunki roślinnej kuchni

    W ciągu ostatnich lat kuchnia roślinna zyskała na popularności w sposób, którego nikt się nie spodziewał.

    Partnerzy