Aktualności

Twoje dane to klucz do Twojego sukcesu

Omówienie najnowszego Raportu Dotykačka: Polska Branża Gastronomiczna w pierwszym półroczu 2024 roku.

Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

Polski food hall zaprasza do wspólnego świętowania

W dniach 25-26 października odbędzie się weekend w halloweenowym stylu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Smaki regionów Francji

    Dania są nie tylko odbiciem lokalnych smaków, ale i wielowiekowej historii.

    Konkurs Greater Poland 2024

    Laureaci konkursu zostaną ogłoszeni już 15 listopada podczas Poznańskich Targów Piwnych.

    World Culinary Awards 2024

    Na liście znalazły się dwie restauracje z Polski.

    Nowości

    Ultraświeży Pstrąg z Zielenicy

    Czy można wyhodować pstrąga, którego mięso łudząco przypomina to dzikie?

    Saquella - włoska kawa z tradycją

    Saquella to włoska rodzinna marka o ponad 160-letniej tradycji, produkująca doskonałej jakości kawy, które zdobyły uznanie na ponad 40 rynkach.

    Majonez Beskidzki

    Majonez Beskidzki, to produkt o wysokiej zawartości tłuszczu - 76%, którego receptura oparta jest na oleju Beskidzkim i jajach od kur z chowu z wolnego wybiegu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Kiełbasy bez osłonki od JBB Bałdyga

    Cztery doskonałe kiełbasy bez osłonki, które od samego początku podbijają rynek i w okamgnieniu zyskują uznanie klientów. To Kiełbasa bez osłonki, Kiełbasa z szynki, Kiełbasa biała oraz Kiełbasa cięta.

    Mąka Tota! W nowych opakowaniach

    Tradycyjna mąka w nowoczesnej kuchni z rodzinnej firmy Młyny Zbożowe Żabczyńscy. Idealna do tradycyjnych wypieków mąka o typie 550 łączy zalety mąki jasnej z większą ilością składników mineralnych.

    Canuti - Autentyczne Włoskie Makarony dla Profesjonalnej Kuchni

    Canuti to marka znana z premium, świeżych włoskich makaronów, dostępnych w IF&B Foodservice Mille Sapori.

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Artykuły

    Kierunki roślinnej kuchni

    W ciągu ostatnich lat kuchnia roślinna zyskała na popularności w sposób, którego nikt się nie spodziewał.

    Tapas - smaczne kąski prosto z Hiszpanii

    Ich oferta rozpoczyna się od desek wędlin i serów, a kończy tam, gdzie kończy się nasza wyobraźnia.

    Porozmawiajmy o napiwkach

    Dawanie ich jest dobrowolne, w wielu restauracjach trudno sobie wyobrazić, aby obsługa nie mogła na nie liczyć.

    Partnerzy