Aktualności

Arte Culinaria Italiana - zmiana daty zgłoszeń do konkursu

Termin składania zgłoszeń do 26 stycznia 2025 roku został anulowany.

Zmiany w zarządzie IGHP w woj. łódzkim

Funkcję dyrektorki regionalnej Izby w województwie łódzkim pełni Aleksandra Prędka.

PRL 2.0 na miarę Michelin

To okazja, by wyruszyć w sentymentalną podróż do czasów PRL.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 10 zjawisk w polskich restauracjach

    78 proc. gości restauracji jest skłonnych dopłacić za dodatkową przyjemność wokół jedzenia.

    SIGEP WORLD 2025 - podsumowanie

    1300 wystawców z 33 krajów, odwiedzający ze 160 krajów, 138 000 metrów kwadratowych powierzchni.

    Gelato Europe Cup - wyniki

    Konkurs skierowany do profesjonalistów z branży lodziarskiej.

    Nowości

    Tymbark Just Plants

    Tymbark Just Plants to linia napojów roślinnych stworzona z myślą o osobach ceniących naturalne rozwiązania i prosty skład.

    Biała gęsta czekolada - nowość od Mokate Professional

    Do klasycznej, gęstej czekolady z portfolio produktów Mokate Professional dołączyła biała gęsta czekolada, która z pewnością podbije serca miłośników wyjątkowych napojów.

    Pomodori Pelati Interi in succo di pomodoro marki Ristoria

    To całe pomidory bez skórki. Cechuje je słodki smak, gęsta konsystencja i wyrazisty czerwony kolor - co jest gwarancją efektywności produktu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Fellow Aiden

    Marka Fellow, znana z innowacyjnego podejścia do parzenia kawy, wprowadza na rynek swój najnowszy produkt - ekspres Fellow Aiden.

    Heinzelmann CHEF-X - profesjonalizm i innowacja w kuchni

    Heinzelmann CHEF-X to urządzenie wielofunkcyjne stworzone z myślą o wymagających szefach kuchni.

    Sonic seasonig, czyli smak muzyki

    W dzisiejszych czasach restauracje konkurują nie tylko pod względem menu, ale także pod kątem sumy doświadczeń, jakie oferują gościom.

    Przepisy

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Artykuły

    Święta w restauracji: smak, klimat i prezenty

    Przepisem na sukces jest stworzenie przestrzeni, która oczaruje gości, zapadając im w pamięć.

    Odmowa podzielenia płatności rachunku

    Czy tego typu rozwiązania są zgodne z prawem?

    Efektywność energetyczna w restauracji: oszczędności i zrównoważony rozwój

    Ceny energii mają wpływ na zyski, co zmusza właścicieli restauracji do poszukiwania sposobów na obniżenie kosztów operacyjnych.

    Partnerzy