Aktualności

Zmiany w podatkach - co czeka przedsiębiorców?

Reforma systemu podatkowego obejmie podniesienie limitu zwolnienia z VAT i wyższe wpłaty na IKZE.

Kulinarne trendy okiem inspektorów Michelin

Wskazanie ich to nie bułka z masłem!

Naukowy przepis na idealne jajka

Polega na tzw. okresowym gotowaniu, które składa się z 8 cykli.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Nowe kody PKD 2025 a gastronomia

    Znowelizowana klasyfikacja obejmuje m.in. nowe rodzaje działalności w sektorze HoReCa.

    Międzynarodowy Dzień Pizzy już dziś!

    To jedno z najczęściej zamawianych dań.

    Warsztaty bez tajemnic

    To dość wymagająca forma pokazania swojej filozofii gotowania.

    Nowości

    Tymbark Just Plants

    Tymbark Just Plants to linia napojów roślinnych stworzona z myślą o osobach ceniących naturalne rozwiązania i prosty skład.

    Biała gęsta czekolada - nowość od Mokate Professional

    Do klasycznej, gęstej czekolady z portfolio produktów Mokate Professional dołączyła biała gęsta czekolada, która z pewnością podbije serca miłośników wyjątkowych napojów.

    Pomodori Pelati Interi in succo di pomodoro marki Ristoria

    To całe pomidory bez skórki. Cechuje je słodki smak, gęsta konsystencja i wyrazisty czerwony kolor - co jest gwarancją efektywności produktu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Fellow Aiden

    Marka Fellow, znana z innowacyjnego podejścia do parzenia kawy, wprowadza na rynek swój najnowszy produkt - ekspres Fellow Aiden.

    Heinzelmann CHEF-X - profesjonalizm i innowacja w kuchni

    Heinzelmann CHEF-X to urządzenie wielofunkcyjne stworzone z myślą o wymagających szefach kuchni.

    Sonic seasonig, czyli smak muzyki

    W dzisiejszych czasach restauracje konkurują nie tylko pod względem menu, ale także pod kątem sumy doświadczeń, jakie oferują gościom.

    Przepisy

    Tatar ze strusia z majonezem z palonego siana

    Mięso ze strusia drobno siekamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę, ogórka kiszonego i marynowane rydze.

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Szef kuchni jest twarzą restauracji

    Szef kuchni jest dziś jak gwiazda rocka.

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Artykuły

    Bąbelkowa rewolucja

    Wina musujące rewolucjonizują rynek, stając się istotnym elementem oferty.

    Trendy w kategorii brown spirits

    Rozwój tej kategorii możemy obserwować szczególnie w segmencie premium.

    Kuchnia roślinna: smak przyszłości?

    To rewolucja, która zmienia zasady gry w sektorze HoReCa.

    Partnerzy