Aktualności

Restauracja Focaccia zaprasza na smakowitą jesień

Goście mieli okazję delektować się daniami stworzonymi przez szefa kuchni Norberta Szymula.

Przed nami Tydzień Kuchni Polskiej

Celem akcji jest promocja rodzimej kuchni oraz lokalnych restauracji.

Kulinarny Puchar Polski 2024 rozstrzygnięty!

Sześć duetów, dwa dania konkursowe i tylko jedna statuetka.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Miliard złotych dla przedsiębiorców poszkodowanych w powodzi?

    Trwają dyskusje, by specjalna ustawa powodziowa przedsiębiorców.

    Konferencja Plant-Powered Perspectives 2024

    Jak najlepiej wykorzystać szanse i możliwości stojące przed roślinną kategorią?

    Rozpoczęcie targów POLAGRA 2024

    Wydarzenie potrwa do 27 września 2024 roku.

    Nowości

    Meat The Premium - wybór jest prosty! Burgery 100% wołowiny

    W gastronomii liczy się czas, dlatego burger musi być gotowy do wrzucenia na grilla w kilka chwil - bez rozmrażania.

    Bezglutenowa Bułka Hamburgerowa - idealna dla lokali gastronomicznych

    W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na produkty bezglutenowe marka Incola wprowadziła na rynek Bułkę Hamburgerową Bezglutenową.

    ZAiKS o znaczeniu muzyki dla restauracji. Rusza kampania Muzyka Napędza Biznes

    Kampania Stowarzyszenia Autorów ZAiKS, Muzyka Napędza Biznes, podkreśla znaczenie odpowiedniej oprawy dźwiękowej oraz dostarcza zarządzającym restauracjami marketingowych narzędzi.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Chłodziarki do wina marki ASKO

    Szafa chłodząca na wino ASKO została zaprojektowana tak, aby przechowywane trunki zachowały swój smak oraz najwyższą jakość. Urządzenie imituje warunki podziemnej piwniczki, zapewniając idealną temperaturę oraz wilgotność.

    Produkty La Costena w ofercie ARRIBA Sp. z o.o.

    La Costena to renomowana marka, która od 1923 r. dostarcza wyjątkowe produkty spożywcze najwyższej jakości. Firma dba o to, by każdy produkt zachował swój naturalny smak i wartości odżywcze

    Produkty roślinne Garden Gourmet

    Dzięki produktom Garden Gourmet szefowie kuchni i kucharze mogą eksperymentować z różnymi smakami, teksturami i składnikami, tworząc wyjątkowe dania, a konsumenci mogą cieszyć się łatwiejszym dostępem do roślinnej kuchni.

    Przepisy

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    Tajskie kulki z dorsza i łososia w panko na różanym ogórku z białym sosem rybnym

    Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić i połączyć z wszystkimi składnikami na jednolitą masę.

    Mus truskawkowy na miętowym sosie z kruszonką czekoladową

    Śmietankę roślinną ubijamy na ? z cukrem. Do bitej masy dodajemy pulpę z truskawek, sok z cytryny i ciepły roztwór żelujący.

    Plank salmon, czyli "łosoś prymitywny"

    Filet z łososia natrzeć solą i brązowym cukrem, następnie zalać bourbonem i wstawić na noc do chłodni.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Manifest przeciwko sztucznej kuchni

    Szef kuchni, muzyk, miłośnik historii. O łączeniu kulinarnej pasji z miłością do muzyki, cyklu nietypowych kolacji, wartości lokalnych produktów oraz stanie polskiej gastronomii rozmawiamy z Rafałem Niewiarowskim.

    Artykuły

    Mięso - aromatyczny smak umami

    Odgrywa ważną rolę w diecie, dając szefom kuchni szerokie pole do kulinarnych kreacji.

    Podróż po smakach Turcji

    Turecka kuchnia jest jak tamtejsza aura - potrafi zachwycić.

    Dostawa dostawie nierówna

    To wiedza, która może dla restauratora okazać się bezcenna.

    Partnerzy