Aktualności

Degustacja z winem i muzyką w SPOT.

Było to piąte spotkanie z cyklu Polskie Korki 2025: Wino & Jazz.

Nowoczesna rozrywka w sercu Karkonoszy

Nowy projekt grupy hotelowej Górskie Resorty.

Czwarty Toruński Bal Charytatywny za nami!

Wydarzenie miało na celu wsparcie Centrum Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych "Młody Las".

  • 1
  • 2
  • 3
  • Made for Restuarant: ruszyła rejestracja!

    Hasło przewodnie wrocławskiej edycji to: CROSS THE BORDERS.

    Otwarcie Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie hotelarstwa

    Centrum będzie prowadzić działalność innowacyjno-rozwojową, a także doradczą i promocyjną.

    Inwestycje w restauracji sfinansuj leasingiem

    Jak zadbać o rozwój biznesu, zachowując jednocześnie stabilność finansową? Jest na to sposób!

    Nowości

    Premiera najnowszego katalogu marki Lubiana "HoReCa dla profesjonalistów edycja 2025"

    Marka Lubiana prezentuje nowy katalog "HoReCa dla Profesjonalistów 2025". Tegoroczna edycja została stworzona z myślą o najbardziej wymagających klientach branży hotelarsko-gastronomicznej.

    Baza do lodów Bistrot w ofercie Viands

    Essenza zaprezentowała nowość w swoim repertuarze rozwiązań do lodów alternatywnych- dwie bazy do lodów gastronomicznych o nazwie Bistrot: mleczną i do lodów na bazie wody/sorbetów.

    Siejemy dla HoReCa

    W ofercie Siejemy znajdziesz zarówno klasyki, takie jak groch czy mizuna, jak i prawdziwe perełki - unikalne gatunki dostępne wyłącznie u producenta.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Multi Intense

    Multi Intenste to nowa polewa kakaowa w ofercie firmy Terravita.

    Coveris i HADEPOL FLEXO łączą doświadczenie w zakresie opakowań na targach Expo Sweet 2025 w Polsce

    Coveris, wiodący międzynarodowy producent opakowań, zaprezentuje się po raz pierwszy na targach ExpoS weet w Warszawie, razem z firmą HADEPOL FLEXO.

    Królewski smak solandry

    Solandra królewska - inaczej wahoo albo gemfish - to ryba z rodziny makrelowatych. Pochodzi z Nowej Zelandii. Pakowana w karton 10 kg, shutter pack - każdy filet przełożony jest folią - co ułatwia wyjęcie pojedynczej sztuki.

    Przepisy

    Tatar ze strusia z majonezem z palonego siana

    Mięso ze strusia drobno siekamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę, ogórka kiszonego i marynowane rydze.

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Pięknie i ze smakiem

    O tworzeniu marki od zera, łączeniu estetyki ze smakiem, a także współpracy z artystami rozmawiamy z Igą Sarzyńską-Komorowską.

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Szef kuchni jest twarzą restauracji

    Szef kuchni jest dziś jak gwiazda rocka.

    Artykuły

    Bąbelkowa rewolucja

    Wina musujące rewolucjonizują rynek, stając się istotnym elementem oferty.

    Trendy w kategorii brown spirits

    Rozwój tej kategorii możemy obserwować szczególnie w segmencie premium.

    Kuchnia roślinna: smak przyszłości?

    To rewolucja, która zmienia zasady gry w sektorze HoReCa.

    Partnerzy