Nowości
Syropy Fabbri Mixybar Plus - nowi gracze na scenie miksologii
Portfolio Gourmet Foods wzbogaciło się o 6 nowych syropów Fabbri Mixybar Plus, tworząc łącznie gamę 14 smaków w wersji Plus i ponad 40 smaków w linii klasycznej.
Przepisy
Filety z kurczaka w sosie z selera
Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.
Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka
Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.
E-Wydanie
Wywiady
Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji
Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.