Aktualności

W prostocie siła!

Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

Gastronomia na miarę 2025 roku

Co wyznaczy kierunek dalszego rozwoju gastronomii?

Sposób na mrożonki

Mrożenie stanowi jedną z najskuteczniejszych metod przechowywania jedzenia w gastronomii.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Alkohole - degustacja w wersji premium

    W ostatnich latach gastronomia, a szczególnie bary, przeżywa dynamiczny rozwój nazywany premiumizacją.

    Sztuka degustacji

    Odkrywanie bogactwa smaków i tekstur czyni każdą wizytę w lokalu niezapomnianym przeżyciem.

    Piece na każdą potrzebę

    Obecnie w profesjonalnej gastronomii nie można sobie wyobrazić pracy bez pieców.

    Nowości

    Złoty medal dla Mozzarelli mini kulki kubek 400g od OSM Skierniewice

    Ser MOZZARELLA mini kulki produkowane przez OSM w Skierniewicach zostały docenione przez szefów kuchni pod przewodnictwem Jarosława Uścińskiego w Konkursie Good Cheese 2024.

    Młynomag - wyjątkowe mąki z Warmii i Mazur

    Oferta Młynomag to mąki naturalne, produkowane z wyselekcjonowanych zbóż uprawianych na Warmii i Mazurach

    Czaniecki 100% durum - jakość, która smakuje

    Makaron Czaniecki 100% durum to możliwości kulinarne najwyższej jakości.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Siejemy dla HoReCa

    W ofercie Siejemy znajdziesz zarówno klasyki, takie jak groch czy mizuna, jak i prawdziwe perełki - unikalne gatunki dostępne wyłącznie u producenta.

    JBB Bałdyga rozwija ofertę dla HoReCa

    Polska marka JBB Bałdyga rozszerzyła linię produktów "bez osłonki" o nowe Kiełbaski mini bez osłonki oraz Kiełbaski drobiowe z filetem mini bez osłonki.

    Produkty pieczone marki Drosed

    Filet pieczony oraz noga pieczona to wyborny smak pieczonego kurczaka, delikatne i soczyste mięso oraz wysoka zawartość białka zamknięte w atrakcyjnym i nowoczesnym opakowaniu.

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Artykuły

    Kuchnia amerykańska, czyli kulinarne zjednoczenie

    Bogactwo smaków i różnorodność aromatów to cechy, które najlepiej opisują kuchnię amerykańską.

    Sposób na mrożonki

    Dzięki utrzymywaniu długotrwałej świeżości produktów odgrywa kluczową rolę w mądrym zarządzaniu zapasami i minimalizacji strat żywności.

    Alkohole - degustacja w wersji premium

    Gastronomia przeżywa dynamiczny rozwój, nazywamy premiumizacją.

    Partnerzy