Aktualności

Premiera programu Anny Strażyńskiej

Szefowa kuchni zabierze widzów do domów gwiazd ze świata muzyki, filmu, serialu i mediów.

Mistrzostwa Polski Flair 2025

Wiemy, kto będzie reprezentował nasz kraj na Mistrzostwach Świata IBA w Kolumbii!

Przestrzeń warsztatowo-kulinarna Hali Koszyki

Na Koszyki wraca wspólne gotowanie.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Wystawa w Browarach Warszawskich

    Przez cały kwiecień można zobaczyć wystawę prac polskich ilustratorów.

    Kultura Toruńskiego Piernika na liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego

    Piernik przeżywa prawdziwy renesans.

    Made for Restaurant: jak rosnąć w branży gastronomicznej?

    Już 6 maja 2025 roku we wrocławskiej Hali Stulecia odbędzie się kolejna edycja.

    Nowości

    BRACIA KORAL

    Marka premium BRACIA KORAL - lodów na prawdziwej polskiej śmietance i najlepszych składnikach - w sezonie 2025 stawia na dwa nowe oryginalne smaki: Cinnamon Rolls i Popcorn z sosem karmelowym.

    Twaróg sernikowy naBiało - czysty skład, najlepszy wybór!

    W odpowiedzi na oczekiwania praktyków, takich jak Ty, przychodzą twarogi sernikowe naBiało. Ich w pełni naturalny skład - wyłącznie pasteryzowane mleko i kultury bakterii - gwarantuje najwyższą jakość

    System zmywania butelek od Winterhalter. Czystość i bezpieczeństwo

    Woda we własnych butelkach lub karafkach. Napełniane z dozownika wody. Coraz więcej gastronomów serwuje swoim gościom wodę właśnie w taki sposób - dlatego potrzebują oni rozwiązania w zakresie zmywania.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Bunge wprowadza na rynek pasty warzywne dla gastronomii i piekarnictwa

    Odpowiadając na wyzwania gastronomii i zmieniające się preferencje konsumentów, Bunge (właściciel marki Kruszwica) wprowadza na rynek profesjonalny nową kategorię produktową.

    Strączki i kasze w opakowaniu Doypack - gotowe do spożycia już po otwarciu

    Poznaj nową gamę produktów ambient w torebkach Doypack. Wygodny format 800 g dla dużej i małej gastronomii w poręcznym opakowaniu, które postawisz na półce, zapewnia łatwość przechowywania w każdym lokalu.

    Czaniecki - tradycja i jakość w kuchni

    Makaron jajeczny Czaniecki to synonim prostego, naturalnego składu i doskonałej jakości. Wytwarzany z najwyższej jakości mąki i świeżych jaj, bez zbędnych dodatków, gwarantuje idealną strukturę i wyjątkowy smak.

    Przepisy

    Tiradito z corviny

    Wszystkie składniki łączymy, delikatnie podgrzewając. Następnie dodajemy agar.

    Schab z kandyzowaną śliwką w sosie piwnym

    Mięso naciąć wzdłuż, do środka włożyć 10 śliwek kandyzowanych, przełożyć do pojemnika. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nimi schab

    Chleb maślany

    Przygotowanie zaczynu rozpoczynamy od zagotowania 125 ml mleka, do którego dodajemy 250 g mąki, parzymy i zostawiamy do wystudzenia.

    Pierniczki na miodzie naturalnym z lukrem królewskim

    Podgrzej miód, cukier, przyprawę i sól do rozpuszczenia cukru.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Szef kuchni to lider

    O roli szefa kuchni, znaczeniu doświadczenia, a także autorskiej kuchni rozmawiamy z Martinem Gimenezem Castro, właścicielem i szefem kuchni restauracji Tuna i Ceviche Bar w Warszawie.

    Pięknie i ze smakiem

    O tworzeniu marki od zera, łączeniu estetyki ze smakiem, a także współpracy z artystami rozmawiamy z Igą Sarzyńską-Komorowską.

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Artykuły

    Fine dining, czyli głód kulinarnych wrażeń

    To nie tylko zjawisko kulinarne, ale także społeczne.

    Włoskie smaki prosto z Sycylii

    To miejsce, gdzie historia przeplata się z naturą, a lokalna tradycja kulinarna jest odbiciem wieków przemian.

    Wielkanoc 2025: tradycja kontra trendy

    Tradycyjna oferta czy kuchnia wielkanocna to moc polskiego smaku.

    Partnerzy