Aktualności

Ryby: kulinarne bogactwo mórz i oceanów

Jakie czynniki kształtują podejście szefów kuchni do serwowania dań rybnych?

Śniadanie na dobry start

Mawia się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dlaczego? Smakuje wyśmienicie o każdej porze.

KDS dla Dotykačka: Usprawnij pracę kuchni i obsługi w dniach przedświątecznego oraz sylwestrowego szczytu w swojej restauracji

Niemal każdy gość baru lub restauracji choć raz otrzymał nie to, co zamawiał...

  • 1
  • 2
  • 3
  • Kulinarna podróż po smakach regionów

    Trwa Tydzień Kuchni Polskiej.

    Canh Chua Ca - Azja na talerzu

    To doskonała pora, by delektować się rozgrzewającymi smakami.

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowości

    Sklep internetowy Fanex

    Fanex, wiodący producent sosów i dodatków kulinarnych, ogłasza uruchomienie nowej wersji swojego sklepu internetowego.

    Smaki, które zrewolucjonizują Twoją kuchnię!

    Cenione zarówno w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej, zyskały uznanie nie tylko wśród konsumentów, ale także w profesjonalnych kuchniach.

    Meet our Meat!

    BIERNACKI specjalizuje się w produkcji steków oraz burgerów i właśnie do krainy mięsem obfitującej zaprasza.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Rozgrzewające napoje na zimę - oferta Orbico

    Orbico, wiodący dystrybutor światowych marek na rynek polski, oferuje wysokiej jakości kawy i herbaty, idealne na jesienno-zimowy okres.

    Nowość w kolekcji MODERN

    Elegancja łączy się z nowoczesnością w kieliszkach do szampana i win musujących z kolekcji MODERN. Ich smukła, geometryczna czarka typu flute została zaprojektowana z myślą o idealnym uwalnianiu bąbelków.

    Aiden Precision Coffee Maker

    Aiden Precision Coffee Maker to ekspres, dzięki któremu kawa przelewowa już nigdy nie będzie postrzegana jako "kiepska".

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    Artykuły

    Kuchnia amerykańska, czyli kulinarne zjednoczenie

    Bogactwo smaków i różnorodność aromatów to cechy, które najlepiej opisują kuchnię amerykańską.

    Sposób na mrożonki

    Dzięki utrzymywaniu długotrwałej świeżości produktów odgrywa kluczową rolę w mądrym zarządzaniu zapasami i minimalizacji strat żywności.

    Alkohole - degustacja w wersji premium

    Gastronomia przeżywa dynamiczny rozwój, nazywamy premiumizacją.

    Partnerzy