Aktualności

Wigilijny stół dla ponad 25 tysięcy osób

Caritas i Selgros łączą siły w ramach ogólnopolskiej akcji pomocowej Wigilia Caritas

Święta pełne smaku

Co robić, aby kilkudniowa świąteczna uczta nie odbiła się na naszym zdrowiu?

Mamma mia! Nowa marka Nestlé Professional: Buitoni

Debiut marki zaplanowany jest na początek 2025 roku.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Niezastąpiona pomoc w świątecznej gorączce

    Nowoczesne zmywarki gastronomiczne Winterhalter wsparciem dla profesjonalnych kuchni.

    Kolędy w Browarach Warszawskich

    Koncert w wykonaniu chóru dziecięco-młodzieżowego Artos.

    Rewolucyjny projekt UE

    Sustain-a-bite rozpoczyna działalność.

    Nowości

    Kinga Pienińska - wybór sommelierów

    Kinga Pienińska to marka wody mineralnej klasy premium, zbudowana na ponad 170-letniej tradycji rozlewnictwa wód mineralnych w regionie Pienin.

    Groszek czepny od Baziółka

    Delikatne chrupiące łodyżki o świeżym słodkawym smaku pełne po brzegi wielu odżywczych i przeciwzapalnych składników.

    Komory szokowego schładzania i zamrażania PORKKA

    Komory szokowego schładzania i zamrażania PORKKA są ważnym elementem wyposażenia kuchni restauracyjnych i cateringowych.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Ecolab MAXX Synbiotic - środki czystości, które "żywią się" brudem

    Środki czyszczące z linii MAXX Synbiotic zawierają 50 miliardów probiotyków w każdym litrze produktu. Te pożyteczne drobnoustroje wnikają w głąb powierzchni i rozkładają zanieczyszczenia organiczne i alergeny.

    Wyjątkowa wołowina od IF&B Foodservice Mille Sapori - esencja smaku i jakości

    Wołowina od IF&B Foodservice Mille Sapori to prawdziwy skarb dla kulinarnych profesjonalistów.

    Komory chłodnicze i mroźnicze - Pro Ascobloc

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom branży HoReCa Pro Ascobloc zaprojektował wyprodukował komory gastronomiczne chłodnicze i mroźnicze.

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    Artykuły

    Kuchnia amerykańska, czyli kulinarne zjednoczenie

    Bogactwo smaków i różnorodność aromatów to cechy, które najlepiej opisują kuchnię amerykańską.

    Sposób na mrożonki

    Dzięki utrzymywaniu długotrwałej świeżości produktów odgrywa kluczową rolę w mądrym zarządzaniu zapasami i minimalizacji strat żywności.

    Alkohole - degustacja w wersji premium

    Gastronomia przeżywa dynamiczny rozwój, nazywamy premiumizacją.

    Partnerzy