Aktualności

Zbliża się kolejna odsłona Whisky Live Warsaw

Festiwal stanowi przegląd alkoholi premium z whisky w roli głównej.

Raport Dotykačka: Polski Rynek Gastronomiczny w pierwszym półroczu 2024

Analiza przedstawia obraz przeciętnej polskiej firmy gastronomicznej w pierwszej połowie 2024 roku.

Konkurs Host Hotel Restaurants - ruszyły zapisy

Zgłoszenia są przyjmowane do 31 października 2024 roku.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Targi Gastro QuickService wkrótce!

    Zgromadzenie firm, ekspertów i praktyków związanych z sektorem w Polsce i w Europie.

    Branża gastronomiczna może liczyć na potężne środki z KPO!

    Do 3 października br. przedsiębiorcy mogą składać wnioski o wsparcie na rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności.

    Espresso dla powodzian

    Zyski ze sprzedaży zostaną przekazane na pomoc dla poszkodowanych w powodzi.

    Nowości

    Kolekcja Servo Line marki KROSNO

    Uniwersalne kieliszki Servo Line zostały stworzone z myślą o potrzebach kanału HoReCa. Czarka o klasycznym kształcie, wygodna nóżka i solidna stopka nie tylko doskonale się prezentują, ale także sprawiają, że kieliszki wygodnie układają się w dłoni.

    Czy produkty Magdy Roślinnej zapewnią sukces Twojej gastronomii?

    MAGDA plant-based wprowadza na rynek HoReCa znane i cenione produkty roślinne, m.in. Planton Chef Cremo 18%, roślinny zamiennik tradycyjnej śmietany

    EDIT Work Uniforms - elegancka odzież robocza dla HoReCa

    Firma EDIT Work Uniforms specjalizuje się w produkcji wysokogatunkowej odzieży roboczej.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Chałka-style Burger Bun

    Nowa bułka Chałka-style Burger Bun marki Schulstad Bakery Solutions.

    Bazylia czerwona od Baziółka

    Bazylia czerwona jest kuzynką bazylii greckiej, wyróżniają ją zabarwione na bordowo liście.

    X-line - bestseller KROSNO w kanale HoReCa

    Kolekcja kieliszków i szklanek w kształcie litery X to bestseller w kanale HoReCa, który zdobywa serca zarówno restauratorów, jak i klientów.

    Przepisy

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    Tajskie kulki z dorsza i łososia w panko na różanym ogórku z białym sosem rybnym

    Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić i połączyć z wszystkimi składnikami na jednolitą masę.

    Mus truskawkowy na miętowym sosie z kruszonką czekoladową

    Śmietankę roślinną ubijamy na ? z cukrem. Do bitej masy dodajemy pulpę z truskawek, sok z cytryny i ciepły roztwór żelujący.

    Plank salmon, czyli "łosoś prymitywny"

    Filet z łososia natrzeć solą i brązowym cukrem, następnie zalać bourbonem i wstawić na noc do chłodni.

    E-Wydanie

    Wywiady

    W kuchni potrzeba pasji

    O pierwszej gwiazdce Michelin na Podhalu rozmawiamy z Przemysławem Sieradzkim, szefem kuchni restauracji Giewont w Kościelisku.

    Manifest przeciwko sztucznej kuchni

    Szef kuchni, muzyk, miłośnik historii. O łączeniu kulinarnej pasji z miłością do muzyki, cyklu nietypowych kolacji, wartości lokalnych produktów oraz stanie polskiej gastronomii rozmawiamy z Rafałem Niewiarowskim.

    Gotowanie to przyjemność

    Praca w kuchni to jego sposób na odpoczynek.

    Artykuły

    Opakowania a zrównoważona przyszłość gastronomii

    Opakowania w gastronomii są równie ważne jak ich zawartość. Muszą być nie tylko estetyczne, ale przede wszystkim funkcjonalne.

    Niezbędnik szefa kuchni

    Elementem niezbędnym jest zebranie sprzętu, w tym urządzeń i maszyn do profesjonalnego gotowania.

    Czysta restauracja: klucz do sukcesu i bezpieczeństwa

    Brudne stoły, lepiąca podłoga, zakurzone blaty ? to widok, który odstraszy nawet najbardziej wyrozumiałych gości.

    Partnerzy