Aktualności

Piece na każdą potrzebę

Obecnie w profesjonalnej gastronomii nie można sobie wyobrazić pracy bez pieców.

Czwarta fala kawy i herbaty

Chłodne wieczory zachęcają do spędzania czasu w przytulnych kawiarniach.

Kierunki roślinnej kuchni

W ciągu ostatnich lat kuchnia roślinna zyskała na popularności w sposób, którego nikt się nie spodziewał.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Coraz bliżej święta

    Życzymy wesołych świąt Bożego Narodzenia oraz pełnego sukcesów Nowego Roku.

    Święta 2024: ile kalorii zjemy?

    Zapotrzebowanie dla dorosłego człowieka o masie 60-70 kilogramów to około 2 tys. kalorii dziennie.

    Katowice na Talerzu 2024

    Oficjalnym partnerem tego konkursu został Selgros.

    Nowości

    Złoty medal dla Mozzarelli mini kulki kubek 400g od OSM Skierniewice

    Ser MOZZARELLA mini kulki produkowane przez OSM w Skierniewicach zostały docenione przez szefów kuchni pod przewodnictwem Jarosława Uścińskiego w Konkursie Good Cheese 2024.

    Młynomag - wyjątkowe mąki z Warmii i Mazur

    Oferta Młynomag to mąki naturalne, produkowane z wyselekcjonowanych zbóż uprawianych na Warmii i Mazurach

    Czaniecki 100% durum - jakość, która smakuje

    Makaron Czaniecki 100% durum to możliwości kulinarne najwyższej jakości.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Siejemy dla HoReCa

    W ofercie Siejemy znajdziesz zarówno klasyki, takie jak groch czy mizuna, jak i prawdziwe perełki - unikalne gatunki dostępne wyłącznie u producenta.

    JBB Bałdyga rozwija ofertę dla HoReCa

    Polska marka JBB Bałdyga rozszerzyła linię produktów "bez osłonki" o nowe Kiełbaski mini bez osłonki oraz Kiełbaski drobiowe z filetem mini bez osłonki.

    Produkty pieczone marki Drosed

    Filet pieczony oraz noga pieczona to wyborny smak pieczonego kurczaka, delikatne i soczyste mięso oraz wysoka zawartość białka zamknięte w atrakcyjnym i nowoczesnym opakowaniu.

    Przepisy

    Filety z kurczaka w sosie z selera

    Filety kurczaka pokroić w 0,5 cm plasterki. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy, delikatnie obtoczyć plastry kurczaka w mące i smażyć na małym ogniu.

    Nadziewane smardze z polentą serową, purée z cebuli czerwonej, kremem szczypiorkowym i chrustem z boczniaka

    Zrobić infuzję mleka z ziół i warzyw. Gotować kaszę w mleku aż przestanie wchłaniać mleko. Na koniec dodać ser i zamieszać.

    Marynowane filety z pstrąga łososiowego

    Pokroić pstrąga na kawałki o długości 5 cm. Umieścić je w szklanym naczyniu i posypać wszystkimi składnikami.

    Wszystko wokół pszczoły

    Żelatynę namoczyć. Resztę składników zagotować, połączyć z żelatyną i zblendować.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Gotując, trzeba mieć pomysł

    Zdobywając upragnioną statuetkę, spełnił wieloletnie marzenie.

    Nowoczesna kuchnia to prostota dopracowana do perfekcji

    Do gastronomii trafił na chwilę, został na dłużej. O zdobyciu pierwszej w Polsce zielonej gwiazdki Michelin rozmawiamy z Arturem Poniszem, szefem kuchni restauracji Eliksir w Gdańsku.

    Polskie wino w rozkwicie

    Prowadzi rodzinną winiarnię, łącząc znajomość wina z doświadczeniem gastronomicznym.

    Artykuły

    Kuchnia amerykańska, czyli kulinarne zjednoczenie

    Bogactwo smaków i różnorodność aromatów to cechy, które najlepiej opisują kuchnię amerykańską.

    Sposób na mrożonki

    Dzięki utrzymywaniu długotrwałej świeżości produktów odgrywa kluczową rolę w mądrym zarządzaniu zapasami i minimalizacji strat żywności.

    Alkohole - degustacja w wersji premium

    Gastronomia przeżywa dynamiczny rozwój, nazywamy premiumizacją.

    Partnerzy