Aktualności

Roadshow Tejo 2025

Trasa promująca wina z regionu Tejo zawita do kilku miast w Polsce.

Żółty Przewodnik Gault & Millau powraca!

Inspektorzy ponownie ocenią i wyróżnią lokale gastronomiczne w naszym kraju.

Ewolucja oferty śniadaniowej

Co, jako szefowie kuchni, możemy przygotować?

  • 1
  • 2
  • 3
  • Składniki dobrego przepisu

    Felieton Agaty Wojdy.

    Strzelanina w pizzerii pod Lublinem

    Policja nie wyklucza, że był to efekt konfliktu gangów.

    Projekt hotelu Mercure Tallinn: polska sztuka designu

    Nowoczesny hotel nie jest już tylko miejscem noclegu - to przestrzeń doświadczeń, emocji i tworzenia narracji.

    Nowości

    DPD Food - usługi dla biznesu gastronomicznego i producentów żywności

    To bezpieczny transport żywności w kontrolowanej temperaturze od 0°C do 4°C. Dzięki ekspresowej dostawie paczka dotrze do Twojego klienta już następnego dnia roboczego.

    Frytura Jedyny Szefa

    To produkt z wysokim punktem dymienia powyżej 230°C. Gwarantuje stabilność temperatury podczas smażenia, zapobiegając nadmiernemu wchłanianiu tłuszczu przez przygotowywane potrawy.

    Baza do lodów Bistrot w ofercie Viands

    Essenza zaprezentowała nowość w swoim repertuarze rozwiązań do lodów alternatywnych- dwie bazy do lodów gastronomicznych o nazwie Bistrot: mleczną i do lodów na bazie wody/sorbetów.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Nowość! Skyr 5 kg - islandzka tradycja w profesjonalnej kuchni

    OSM Piątnica prezentuje Skyr naturalny w opakowaniu 5 kg - idealny wybór dla gastronomii!

    Nowości marki Lody Koral

    Polski producent lodów, którego hasłem przewodnim na ten sezon jest "Wybierz Koral", nie pozostawia wyboru, zaskakując sektor HoReCa oryginalnymi nowościami.

    Nowość od firmy Komat - masterBLOCK

    masterBLOCK to najnowsza linia produktowa firmy Komat, producenta wyposażenia profesjonalnych obiektów gastronomicznych.

    Przepisy

    MySpritz Original 0 proc.

    Krawędź schłodzonego, dużego kieliszka do czerwonego wina zwilż sokiem z pomarańczy.

    Jesiotr z dodatkami z kalafiora i bisque z marchewki

    Wymieszać sól z wodą. Następnie oczyścić i filetować jesiotra. Umieścić go w solance na 30 minut.

    Tiradito z corviny

    Wszystkie składniki łączymy, delikatnie podgrzewając. Następnie dodajemy agar.

    Schab z kandyzowaną śliwką w sosie piwnym

    Mięso naciąć wzdłuż, do środka włożyć 10 śliwek kandyzowanych, przełożyć do pojemnika. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nimi schab

    E-Wydanie

    Wywiady

    Branża opiera się na relacjach

    Jest wzorem dla innych, teraz stawia na siebie. O znaczeniu autentycznych smaków, roli mentora dla młodych kucharzy oraz otwarciu własnej restauracji rozmawiamy z Pawłem Salamonem, współwłaścicielem i szefem kuchni restauracji Strona. w Poznaniu.

    Przepis na sukces tkwi w robieniu tego, co się lubi

    O zarządzaniu dziewięcioma lokalami, umiejętnościach sushi mastera, a także o kierunkach rozwoju biznesu w branży gastronomicznej rozmawiamy z Alicją i Alonem Than.

    Szef kuchni to lider

    O roli szefa kuchni, znaczeniu doświadczenia, a także autorskiej kuchni rozmawiamy z Martinem Gimenezem Castro, właścicielem i szefem kuchni restauracji Tuna i Ceviche Bar w Warszawie.

    Artykuły

    Karta win - przewodnik po świecie smaków

    To smak zarówno tradycji, jak i odważnych eksperymentów.

    Pamiętajcie o ogródkach

    Tworzą one przyjemną atmosferę, łącząc funkcjonalność i estetykę z komfortem gości.

    Nowy rok w cukiernictwie

    Trendy, które mogą zdominować cukiernictwo restauracyjne w najbliższym czasie.

    Partnerzy