Aktualności

Warszawski Festiwal Kawy 2025

To jedno z największych wydarzeń kawowych w naszej części kontynentu.

Nowa restauracja z kuchnią orientalną

VIWOK 58 - smaki prosto z Wietnamu i Tajlandii.

Okradał poznańskie restauracje, grozi mu 10 lat więzienia

Lista czynów, które popełnił jest długa.

  • 1
  • 2
  • 3
  • III Mistrzostwa Polski Koktajli Bezalkoholowych

    Kto został zwycięzcą?

    Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru 2025

    Wiemy, kto zwyciężył!

    Moda na NoLo rośnie w siłę

    Widać to w zainteresowaniu gości bezalkoholowymi alternatywami w lokalach gastronomicznych.

    Nowości

    Multi Intense

    Multi Intenste to nowa polewa kakaowa w ofercie firmy Terravita.

    Coveris i HADEPOL FLEXO łączą doświadczenie w zakresie opakowań na targach Expo Sweet 2025 w Polsce

    Coveris, wiodący międzynarodowy producent opakowań, zaprezentuje się po raz pierwszy na targach ExpoS weet w Warszawie, razem z firmą HADEPOL FLEXO.

    Królewski smak solandry

    Solandra królewska - inaczej wahoo albo gemfish - to ryba z rodziny makrelowatych. Pochodzi z Nowej Zelandii. Pakowana w karton 10 kg, shutter pack - każdy filet przełożony jest folią - co ułatwia wyjęcie pojedynczej sztuki.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Granity LYKKE - prosty skład, proste metody serwowania

    Producent wartościowych mieszanek do granity LYKKE przekonuje, że bardziej opłaca się zainwestować w produkt o lepszym składzie. Granity LYKKE warto serwować w zwykłych przeźroczystych kubkach, najlepiej biodegradowalnych.

    Młynomag - wyjątkowe mąki z Warmii i Mazur

    Oferta Młynomag to mąki naturalne, produkowane z wyselekcjonowanych zbóż uprawianych na Warmii i Mazurach. To wiele rodzajów mąki paczkowanej (do użytku domowego) i piekarniczej (do użytku profesjonalnego).

    Smaki, które zrewolucjonizują Twoją kuchnię!

    Majonezy, sosy i ketchupy marki BONA to produkty, które od 35 lat powstają z pasją i wyjątkową dbałością o jakość.

    Przepisy

    Tatar ze strusia z majonezem z palonego siana

    Mięso ze strusia drobno siekamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę, ogórka kiszonego i marynowane rydze.

    Karp w czerwonym winie

    Warzywa kroić w brunoise. Filety z karpia umieścić w marynacie z wina, śliwki wędzonej, warzyw oraz przypraw. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 48 godzin.

    Tortelli z dynią i amaretti

    W misce łączymy mąkę i jajka. Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy przez 5 minut, do otrzymania zwartej, jednolitej masy.

    Zraz z jelenia

    Udziec zasalamy na sucho na 24 godziny solą peklową w proporcji 20 g na 1 kg mięsa. Następnie gotujemy z dodatkiem warzyw i przypraw w szybkowarze przez godzinę.

    E-Wydanie

    Wywiady

    Małymi krokami do celu

    O edukacji w zakresie przyrządzania posiłków dla dzieci rozmawiamy z Agatą Gwiazdowską, właścicielką firmy cateringowej Pełny Brzuszek w Warszawie.

    Szef kuchni jest twarzą restauracji

    Szef kuchni jest dziś jak gwiazda rocka.

    W prostocie siła!

    Mawia o sobie, że jest szefem kuchni starej daty.

    Artykuły

    Bąbelkowa rewolucja

    Wina musujące rewolucjonizują rynek, stając się istotnym elementem oferty.

    Trendy w kategorii brown spirits

    Rozwój tej kategorii możemy obserwować szczególnie w segmencie premium.

    Kuchnia roślinna: smak przyszłości?

    To rewolucja, która zmienia zasady gry w sektorze HoReCa.

    Partnerzy